Vandaag woon ik precies 1 jaar in Antwerpen! Wat is de tijd voorbij gevlogen zeg.

Exact een jaar geleden, op 1 juli, kregen wij de sleutel van ons appartement. M’n vriend dropte me ‘s ochtends voor zijn werk af bij een koffiebar, omdat de sleuteloverdracht pas om 10:00 zou zijn. Na het overhandigen van de sleutels werd direct de plaatsbeschrijving uitgevoerd. Daarna ging ik meteen naar de Action om schoonmaakspullen en andere handige dingen te kopen. Onze eerste echte aankoop voor ons appartement? Een wc-rolhouder.

Inmiddels zijn we dus een jaar verder. Door het coronavirus zijn de afgelopen maanden extra snel voorbij gevlogen en voelt het bijna een beetje als ‘valsspelen’. Ik ben blij dat het leven weer een beetje op gang komt, toch voelt het alsof ik mijn eerste lente in Antwerpen heb gemist omdat we vooral binnen hebben gezeten. Volgend jaar een nieuwe poging. Het afgelopen jaar gaf ik jullie elk kwartaal een update. Het is niet altijd even soepel gegaan, toch kan ik zeggen dat mijn leven nu na een jaar weer redelijk op rolletjes loopt.

Ja, mijn sociale kring is behoorlijk gekrompen. Maar daardoor was die lockdown juist goed te doen denk ik. Anderzijds ben ik enorm gegroeid! Ik vond mijn eerste volwassen baan (met een kleine valse start, haha), fixte mijn belastingen (ok, met een klein beetje hulp maar in zo’n ingewikkeld emigratiejaar mag dat) en ik ben die sociale kring langzamerhand aan het uitbreiden. Nu ik het gevoel heb dat ik gesetteld ben, hoop ik komend jaar meer te kunnen focussen om hier echt een leven op te bouwen. Misschien moet ik lid worden van een bepaalde sport- of hobbyclub?

Dit jaar was een beetje een rollercoaster. Er zijn momenten geweest dat ik zo’n spijt had. Alsof ik alle bruggen achter mij had verbrand. Inmiddels voel ik mij zo thuis in Antwerpen en ben ik elke keer zo trots als ik weer vrienden rondleid door deze mooie stad. België blijft soms een ingewikkeld land qua regelgeving (of misschien eerder het gebrek eraan), maar alles went. Mocht je zelf gaan emigreren dan kan ik alleen maar meegeven: houd vol!

Vanaf nu zal ik niet meer elk kwartaal een update geven. Wel zal ik binnenkort nog eens een kijkje geven in ons appartement, de laatste keer dat ik dat deed was nog niet alles ingericht.