apps België

Geld overmaken, routes plannen, je hebt er in België andere apps voor nodig dan in Nederland. Welke apps zijn onmisbaar als we in België wonen?

Ik deed alvast wat navraag en kwam tot het onderstaande lijstje:

1. Immoweb

Als je nog op zoek bent naar een (huur)woning wil je waarschijnlijk op de hoogte blijven van het aanbod. Immoweb is your friend. De website Zimmo zoekt fijn trouwens, maar daarvan zie ik geen app.

2. NMBS

De app van NMBS is onmisbaar om de dienstregeling van de treinen te checken. Tenzij je van plan bent alles met de auto te doen, in dat geval kun je beter op zoek gaan naar een app met verkeersinformatie en filemeldingen.

3. De Lijn

Om je route te plannen met bus, tram, metro en trein. Je kunt in de app ook tickets kopen, handig.

4. Recycle

Recycle is de app voor al je afvalvragen in België (ik heb er wel een aantal). Wanneer wordt het afval opgehaald? Waar? En hoe sorteer je op de juiste manier? De app Recycle vertelt het je allemaal.

5. App van je bank

Als je in België gaat wonen, is handig om een Belgische bankrekening te openen. En natuurlijk willen we daarbij internetbankieren.

6. Payconiq

Rekening delen? Met Payconiq kan iedereen zijn deel makkelijk (terug)betalen door een QR-code te scannen.

7. Doccle

Verschillende bedrijven versturen hun berichten via Doccle. Door een account aan te maken, ontvang je die berichten op één centrale plek.

8. itsme

Itsme is je digitale id. Met de app kun je op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier je identiteit aantonen of transacties bevestigen.

9. Velo Antwerpen

Een must have app als je het fietshuursysteem in Antwerpen gaat gebruiken. Je kunt zien welk fietsstation het dichtst bij je bestemming is en hoeveel fietsen of vrije plaatsen er nog zijn. Lees meer over Velo Antwerpen.

10. Too Good To Go

Red voedsel dat anders weggegooid zou worden en ontdek tegelijkertijd nieuwe adressen in de stad met Too Good To Go.

11. Eventueel: app voor je maaltijdcheques / ecocheques

Ga je in dienst bij een bedrijf waar je cheques krijgt? Download de bijbehorende app van de aanbieder om te zien waar je met jouw cheques kunt betalen.

Wat moet je verder regelen voor je naar België verhuist?

Wij ontdekken het gaandeweg. Marlous verhuist waarschijnlijk deze zomer en ik tel inmiddels de dagen af. Al onze praktische tips vind je terug in deze rubriek.

Welke apps zijn nog meer handig?

David Švihovec