5 prachtige uitzichten in Antwerpen

Of je nu voor het eerst in Antwerpen bent of voor de tiende keer, een bezoek aan de stad is altijd magisch! Toe aan een andere blik? Bekijk Antwerpen dan eens van grote hoogte. We tippen onze favoriete uitzichten in Antwerpen.

Museumbezoek met een extraatje

Het MAS is ongetwijfeld de blikvanger van het trendy Eilandje. Wist je dat je vanaf hier ook een geweldig zicht hebt over Antwerpen? Neem de roltrap naar 10 verdiepingen hoger en laat je verbazen. Stap het dak volledig rond en ontdek alle uithoeken van de stad. Zie jij het Havenhuis? Of zelfs het Sportpaleis? Ook benieuwd naar wat er zich op de andere verdiepingen afspeelt? Ontdek er allerlei boeiende tentoonstellingen en collecties. 

De stad in 360° 

Op het panoramisch dakterras van het vernieuwde Steen heb je een fenomenaal uitzicht van 360 graden over de hele stad. De haven, de brede Schelde, het historisch centrum… je ziet er alles! Durf je nog hoger? Beklim dan de toren en je staat op het allerhoogste punt. Genieten! Grijp in Het Steen ook de kans om The Antwerp Story door te wandelen. Ontdek hier het fascinerende verhaal van de stad en al haar facetten in een interactief parcours.  

Uitzicht over de wijk Het Eilandje en Linkeroever

Bekijk het eens van de andere kant 

Nu je toch aan Het Steen bent, wandel je naar het ponton en stap je aan boord bij de Sint-Annaveer. Die boot brengt je vlot van Rechter- naar de Linkeroever. Wandel langst de dijk en bewonder het prachtige uitzicht op de skyline van Antwerpen. Welke monumenten herken je allemaal? Een gouden tip: het zicht is nog mooier als de avond valt, dan komen de befaamde ‘lichtjes van de Schelde’ pas echt tot hun recht. 

Bereik nieuwe culinaire hoogtes 

In Antwerpen vind je allerlei culinaire pareltjes. Wist je dat sommige onder hen ook een fantastische rooftopbar hebben? Hier verorber je in de zomer een verrukkelijke maaltijd met een prachtig zicht op de stad. Zo heb je Black Smoke, ambachtelijke BBQ in het hartje van de stad met een geweldige urban rooftop om even uit te waaien. Of ga eens langs bij YUST voor hemelse sharing dishes en een zonnig dakterras. Perfect voor een datenight! 

Bekijk ook onze favoriete hotspots in Antwerpen

A room with a view 

Ben je helemaal uitgeteld na een dagje op ontdekking in de stad? Zelfs bij de overnachting kan je van het prachtige uitzicht genieten! Boek een gezellig nachtje bij Kaai 11 en droom weg bij een adembenemend uitzicht over de Schelde. De kamers zijn gelegen op het Zuid, de perfecte gelegenheid om een nieuwe buurt te ontdekken tijdens je avondwandeling. Overnacht je liever wat meer centraler? Ga dan voor het Radisson Blu hotel. Je hebt er een heel mooi uitzicht op het allermooiste station en het bruisende Astridplein.

Ook tof: ‘t Dak van PAKT – in april 2022 zijn er nieuwe data voor rondleidingen op hun website gezet.