Gent is mijn favoriete Vlaamse stad. Ik ben wellicht een beetje bevooroordeeld omdat mijn vriend hier ‘op kot’ woonde toen we elkaar leerden kennen. Omdat de stad ook nieuw was voor mijn vriend (hij was net uit Leuven verhuisd), trokken we er elk weekend op uit om leuke nieuwe koffietentjes en winkeltjes te ontdekken. Dit resulteerde in een lijstje met favoriete hotspots in Gent, hieronder genoemd in willekeurige volgorde.

hotspots in Gent

hotspots in Gent

The Other Shop

Bij deze boekenwinkel kom je niet voor zware literatuur, maar ‘andere’ boeken zoals mooie koffietafelboeken, grappige cadeauboekjes of kookboeken. Daarnaast vind je er ook mooie schrijfwaren, posters en toffe kaartjes. Leuk voor een origineel cadeautje (voor jezelf).

Je vindt The Other Shop op de Mageleinstraat 40.

hotspots in Gent

hotspots in Gent

L’Amuzette concept store

L’Amuzette is echt een winkel naar mijn hart: alles wat je ziet is er te koop, dus ook de mok waar je je koffie uit drinkt of het bord waar je lunch op ligt. Bij L’Amuzette kun je naast shoppen namelijk ook terecht voor een koffie, een ontbijtje, een lichte lunch of een borrel.

Naast een heleboel mooie design items (voor grote maar zeker ook kleine prijsjes) vind je hier ook wat vintage items. Of je nou op zoek bent naar een cadeautje, nieuw servies, iets voor in je interieur of een speciaal biertje: je vindt het allemaal bij l’Amuzette. Wanneer je er geen genoeg van krijgt kun je er zelfs blijven slapen.. ideaal! Je vindt l’Amuzette aan de Krommewal 2.

hotspots in Gent

hotspots in Gent

Mus in een plas

In een prachtig pandje met blauwe gevel zit de winkel Mus in een plas. Alleen de naam al maakte me nieuwsgierig. Je kunt hier terecht voor heel veel leuke kaartjes en andere papierwaren, mooie (handgemaakte) sieraden, leuke items voor in je interieur of kleine cadeautjes.

Alles heeft een enorme dosis ‘schattigheid’, het is erg lastig om de winkel met lege handen uit te lopen. Je vindt Mus in een plas in de Serpentstraat op nummer 22.

hotspots in Gent

hotspots in Gent

Vandekerckhove Koffiebranderij

Een van onze favoriete hobby’s is ‘een koffietje gaan drinken’. Zo zijn we al heel wat koffiespots in Gent afgegaan en bij Vandekerckhove Koffiebranderij hebben ze by far de lekkerste koffie. Dat is ook niet zo gek, want ze branden hun bonen zelf – al sinds 1854.

Naast een kopje koffie kun je er dus ook terecht voor koffiebonen en allerlei andere koffie toebehoren zoals verschillende koffiezetapparaten en leuke mokjes. Behalve koffie is er ook een groot aanbod in thee, om daar te drinken of om mee naar huis te nemen. Je vindt Vandekerckhove Koffiebranderij op de Brabantdam 55.

hotspots in Gent

hotspots in Gent

Piet Moodshop

Always save the best for last.. Van alle hotspots in Gent is Piet Moodshop al vanaf mijn eerste bezoekje aan Gent favoriet. Hier vind je de leukste cadeautjes, voor een ander of voor jezelf. Van toffe design items tot prachtig Deens servies en van leuke kaartjes tot bijzondere items voor in je interieur.

Ik móet er altijd even binnenlopen als ik in Gent ben, waarop mijn vriend zuchtend zegt ‘maar je hebt alles toch al gezien?’. Ja. Maar het is zo mooi. Ik wil het nóg een keer zien (en het liefst alles meenemen!). Je vindt Piet Moodshop op de Sint-Pieternieuwstraat 94.

Dit zijn mijn favoriete hotspots in Gent

Inmiddels ben ik niet meer zo vaak als eerst in Gent te vinden. Goed excuus om weer eens een dagje terug te gaan, en nog meer leuke hotspots in Gent te verkennen. Kennen jullie deze leuke adresjes al?