Chocolate Week Antwerpen

Chocoladeliefhebbers opgelet. Het is Chocolate Week in Antwerpen en dat mag je eigenlijk niet missen!

Van 6 tot en met 15 maart 2020 is het Chocolate Week, een proevertjesroute door de stad. Verschillende chocolatiers, patissiers en ijssalons doen mee. In ruil voor één of twee coupons ontvang je iets lekkers.

Chocolate Week, hoe werkt het?

Voor 10 euro koop je een Chocolate Pass, inclusief een handig boekje met meer informatie. Je koopt de Chocolaste Pass bij Dienst Toerisme Antwerpen op het station, Dienst Toerisme Antwerpen aan de Grote Markt of bij de deelnemende zaken.

Wat krijg je?

De Chocolate Pass is een kaart waar je tien bonnetjes af kunt scheuren. In ruil voor twee bonnetjes (soms zelfs één bonnetje) krijg je een proevertje – zoals ze dat in België vaak noemen. Wat je krijgt varieert van een praline tot vijf pralines, koffie met iets lekkers, een ijsje… Daarnaast krijg je met je Chocolate Pass toegang tot de tentoonstelling Antwerpse Handjes in de kathedraal – normaal betaal je daar al 8 euro voor. Je ontvangt dus veel meer dan de waarde van de Chocolate Pass.

Meer chocolade? Chocolade beleven en proeven bij Chocolate Nation

Route Chocolate Week

Aanrader?

Absoluut. Ik heb de hele zaterdag in de stad doorgebracht. Ik heb veel chocola gegeten, chocola mee naar huis genomen en zelfs een paar bonnetjes over, die ik aankomende week zeker nog ga innen. Als je niet naar de kathedraal gaat, zou je ook samen een Chocolate Pass kunnen delen. Wil je de kathedraal wel bezoeken, hou er dan rekening mee dat hij op zaterdag om 15.00 sluit.

Ik heb niet alle deelnemende plekken kunnen proberen. Plaatsen die ik uit ervaring kan aanraden zijn Mary en Burie, bij deze twee chocolatiers mag je zelf je chocolaatjes uitkiezen. Bij Lints krijg je Antwerpse Handjes, ook leuk. Maar laten we eerlijk zijn: het gaat om chocolade en het kan eigenlijk niet misgaan.

Kijk voor meer informatie op de website van de Chocolate Week.

Meer informatie voor een dag of weekend in Antwerpen

Op zoek naar meer plekken om te bezoeken in Antwerpen? We’ve got you covered.