Belgische series en films op Netflix

Op zoek naar de leukste Belgische series en films op Netflix? Wij hebben ze op een rij gezet.

Het aanbod van Vlaamse series op Netflix is nog niet heel groot. Maar er is goed nieuws: sinds 2019 investeert Netflix in Vlaamse fictie. Eén van de series die we kunnen verwachten, is Into the Night.

Belgische series op Netflix: deze kun je nu kijken

Er zijn al verschillende Belgische series, films en documentaires die je nu op Netflix kunt kijken. Wij maakten een overzicht.

Over water

In de serie Over water krijgt een door verslavingen geruïneerde tv-celebrity nog één kans van zijn gezin. Maar dan krijgt hij in zijn nieuwe baan te maken met schimmige praktijken in de Antwerpse haven.

Into the Night

De zon maakt plotseling dodelijke slachtoffers. Iedereen die wordt blootgesteld aan het zonlicht sterft. Enkele mensen op een nachtvlucht weten eraan te ontsnappen. Ze vliegen naar het westen om de dodelijke zon telkens een stap voor te blijven. Al snel wordt echter duidelijk dat ze niet alleen bang moeten zijn voor de zon, maar ook voor andere passagiers…

De twaalf

Schooldirecteur Frie Palmers wordt verdacht van de moord op haar vriendin en haar dochter. Twaalf burgers worden opgeroepen om in de jury van het proces te zitten. De serie won in 2019 op het filmfestival van Cannes de prijs voor beste scenario.

Tabula Rasa

Deze psychologische thrillerserie is ijzersterk. Annemie, een jonge vrouw met geheugenverlies, probeert haar leven op orde te houden door te tekenen in een dagboek. Ze wordt niet alleen zelf geconfronteerd met haar geheugenverlies. Ze blijkt de laatste persoon te zijn die de vermiste Thomas heeft gezien. Wist zij wat hem overkomen is, voor haar geheugenverlies begon?

Beau Séjour

Kato ontwaak onder het vloed en zonder herinneringen in hotel Beau Séjou, naast haar eigen lijk. Ze probeert haar mysterieuze dood op te lossen en ontrafelt daarbij een web. Van geheimen.

The Team

The Team is een co-productie opgenomen in verschillende landen en talen. Er worden drie lichamen tegelijk gevonden, in Antwerpen, Berlijn en Kopenhogen. Er wordt een internationaal team voor moordzaken in leven geroepen. Het team ontdekt dat er veel meer achter de moorden schuilt dan op het eerste gezicht het geval is.

Eigen Kweek

Als de aardappelen niet genoeg meer opleveren, wordt het misschien tijd om de inkomsten aan te vullen door wiet te kweken. Dat is precies wat aardappelboer Jos doet. In een recensie werd de serie ‘Breaking Bad op Vlaamse bodem’ genoemd.

Tytgat Chocolat

Jasper Vloemans, een charmante jongen met Downsyndroom, werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Hij wordt verliefd op zijn collega Tina. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, reist Jasper haar achterna met zijn vrienden. De serie, gemaakt in samenwerking met een theatergezelschap voor artiesten met een beperking, sleepte meerdere prijzen in de wacht.

Bevergem

De ruige Freddy De Vadder is op de vlucht en houdt zich schuil in een (fictief) dorp in West-Vlaanderen: Bevergem. De mensen blijken er net zo excentiek te zijn als Freddy. Hij speelt er al snel een belangrijke rol in de gemeenschap, waar de sfeer steeds grimmiger wordt.

De Ridder

Na een tragische afloop van een zaak in de rechtbank van Gent wil de jonge advocaat Helena De Ridder een nieuwe start maken als officier van justitie. In het begin van de serie volg je in iedere aflevering één zaak. Later loopt de verhaallijn door meerdere afleveringen heen.

Undercover

Undercover gaat over ecstasyproducent Ferry die zijn luxeleven leeft op de grens tussen België en Nederland. Dan infiltreren twee undercoveragenten in zijn organisatie. Om Ferry’s vertrouwen te winnen, moeten ze manipuleren. Ferry’s wantrouwige rechterhand moet aan de kant gezet worden en ze maken misbruik van de vriendschap met Ferry en zijn vrouw. Hoe slecht moet je worden om een crimineel te pakken? En wat als de prooi je beste vriend is? Binnenkort een nieuw seizoen.

13 geboden

In België maken een rechercheur die bijna op pensioen gaat en een ambititeuze agent jacht op een moordenaar die zich laat inspireren door de tien geboden.

Lees ook: Deze Vlaamse series op Netflix scoren een 8 of hoger

Hebben we een iets gemist? Let us know: wat zijn jouw favoriete Belgische series of films op Netflix?

Like ons op Facebook om niets te missen van Gids voor het Zuiden.
freestocks.org