Belgische series en films op Netflix

Op zoek naar de leukste Belgische series en films op Netflix? Wij hebben ze op een rij gezet.

Het aanbod van Vlaamse series op Netflix is nog niet heel groot. Maar er is goed nieuws: vanaf 2019 gaat Netflix investeren in Vlaamse fictie.

Belgische series op Netflix: deze kun je nu kijken

Er zijn al verschillende Belgische series, films en documentaires die je nu op Netflix kunt kijken. Wij maakten een overzicht.

Gevoel voor tumor

Gevoel voor tumor gaat over de 25-jarige Tristan. Hij heeft zich volledig gestort op zijn studie geneeskunde, is koning op het rugbyveld en geliefd bij de meisjes. Dan blijkt dat hij kanker heeft. De serie gaat over de emotionele achtbaan en durft humor te gebruiken, zonder de harde realiteit uit de weg te gaan. Een lastig onderwerp op een mooie manier verwerkt in een serie. De serie is eerder dit jaar uitgeroepen tot beste tv-serie en dat is niet voor niets.

In Vlaamse velden

De 10-delige televisiereeks In Vlaamse velden neemt je mee in het leven van Marie. Een 15-jarig meisje dat tijdens de Eerste Wereldoorlog volwassen wordt. De oorlog wordt pas echt voelbaar als het huis bezet wordt en haar hele familie op een andere manier met de oorlog te maken krijgt.

Tabula Rasa

Deze psychologische thrillerserie is ijzersterk. Annemie, een jonge vrouw met geheugenverlies, probeert haar leven op orde te houden door te tekenen in een dagboek. Ze wordt niet alleen zelf geconfronteerd met haar geheugenverlies. Ze blijkt de laatste persoon te zijn die de vermiste Thomas heeft gezien. Wist zij wat hem overkomen is, voor haar geheugenverlies begon?

Beau Séjour

Kato ontwaak onder het vloed en zonder herinneringen in hotel Beau Séjou, naast haar eigen lijk. Ze probeert haar mysterieuze dood op te lossen en ontrafelt daarbij een web. Van geheimen.

Code 37

In 2013 werd deze Belgische serie deels op RTL 4 uitgezonden, maar zoals vaak gebeurt met goede series: hij werd geschrapt voor de ontknoping uitgezonden werd. Tegenwoordig kun je alledrie de seizoenen van Code 37 op Netflix kijken. Het verhaal draait om een politieteam gespecialiseerd in zedendelicten. Dat Hannah Maes op deze afdeling werkt, is geen toeval. Haar verleden speelt een grote rol bij de keuze. Samen met haar team probeert ze heftige zaken op te lossen, terwijl ze nog altijd worstelt met vragen uit haar eigen verleden.

The Team

The Team is een co-productie opgenomen in verschillende landen en talen. Er worden drie lichamen tegelijk gevonden, in Antwerpen, Berlijn en Kopenhogen. Er wordt een internationaal team voor moordzaken in leven geroepen. Het team ontdekt dat er veel meer achter de moorden schuilt dan op het eerste gezicht het geval is.

Eigen Kweek

Als de aardappelen niet genoeg meer opleveren, wordt het misschien tijd om de inkomsten aan te vullen door wiet te kweken. Dat is precies wat aardappelboer Jos doet. In een recensie werd de serie ‘Breaking Bad op Vlaamse bodem’ genoemd.

Tytgat Chocolat

Jasper Vloemans, een charmante jongen met Downsyndroom, werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Hij wordt verliefd op zijn collega Tina. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, reist Jasper haar achterna met zijn vrienden. De serie, gemaakt in samenwerking met een theatergezelschap voor artiesten met een beperking, sleepte meerdere prijzen in de wacht.

Bevergem

De ruige Freddy De Vadder is op de vlucht en houdt zich schuil in een (fictief) dorp in West-Vlaanderen: Bevergem. De mensen blijken er net zo excentiek te zijn als Freddy. Hij speelt er al snel een belangrijke rol in de gemeenschap, waar de sfeer steeds grimmiger wordt.

De Ridder

Na een tragische afloop van een zaak in de rechtbank van Gent wil de jonge advocaat Helena De Ridder een nieuwe start maken als officier van justitie. In het begin van de serie volg je in iedere aflevering één zaak. Later loopt de verhaallijn door meerdere afleveringen heen.

People of Tomorrow

Deze documentaire gaat over één van de bekendste festivals van België: Tomorrowland. Vanuit alle uithoeken van de wereld komen mensen naar Boom om te feesten bij sets van beste dj’s en een spectaculair decor. Wie zijn die uitzinnige fans? In de documentaire People of Tomorrow volg je een tiental mensen die grote fans zijn van Tomorrowland. Je ziet ze niet alleen op het festival, maar ze laten ook zien wat Tomorrowland in hun eigen land voor hen betekent.

Undercover

Undercover gaat over ecstasyproducent Ferry die zijn luxeleven leeft op de grens tussen België en Nederland. Dan infiltreren twee undercoveragenten in zijn organisatie. Om Ferry’s vertrouwen te winnen, moeten ze manipuleren. Ferry’s wantrouwige rechterhand moet aan de kant gezet worden en ze maken misbruik van de vriendschap met Ferry en zijn vrouw. Hoe slecht moet je worden om een crimineel te pakken? En wat als de prooi je beste vriend is? Vanaf 3 mei op Netflix.

13 geboden

In België maken een rechercheur die bijna op pensioen gaat en een ambititeuze agent jacht op een moordenaar die zich laat inspireren door de tien geboden.

Patser

In deze film hebben vier Antwerpse drugsdealers grote ambities. Ze drukken een partij cocaïne achterover, om de drugs zelf te verkopen. Ze hadden niet gedacht daarmee een complete drugsoorlog te veroorzaken.

Hebben we een iets gemist? Let us know: wat zijn jouw favoriete Belgische series of films op Netflix?

Like ons op Facebook om niets te missen van Gids voor het Zuiden.

freestocks.org