Belgische series en films

In België worden veel goede films en series gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van het aanbod Belgische series en films? Dat kan dankzij de blog Vlaams kijken. Zo ontdekten wij dat er vanavond een goede Vlaamse serie begint op de Nederlandse tv.

Vlaams kijken is de blog van Patricia. Ze is opgegroeid in de Nederlandse stad Hulst, aan de Belgische grens. Door die locatie kreeg ze altijd al veel mee van de Belgische televisie. Af en toe deelde ze op Facebook tv-tips uit België, steeds meer mensen vroegen haar naar aanraders en zo ontstond haar blog Vlaams kijken.

Via de Facebook-pagina blijf je op de hoogte van de beste Vlaamse series en films die worden uitgezonden, daarnaast licht ze de pareltjes op Netflix uit. Dankzij Vlaams kijken zijn we ervan op de hoogte dat vanaf vanavond de Belgische serie Gevoel voor tumor wordt uitgezonden op NPO 3.

Lees ook: De beste Belgische series op Netflix

Kijktip: Gevoel voor tumor

Gevoel voor tumor gaat over de 25-jarige Tristan. Hij heeft zich volledig gestort op zijn studie geneeskunde, is koning op het rugbyveld en geliefd bij de meisjes. Dan blijkt dat hij kanker heeft. De serie gaat over de emotionele achtbaan en durft humor te gebruiken, zonder de harde realiteit uit de weg te gaan. Een lastig onderwerp op een mooie manier verwerkt in een serie. De serie is eerder dit jaar uitgeroepen tot beste tv-serie en dat is niet voor niets.

Gevoel voor tumor, 21.10 op NPO 3.

Foto: JESHOOTS.com / Pexels