Belgische simkaart kopen

Nu je in de hele EU je bundel kunt gebruiken, heeft een Belgische simkaart regelen misschien iets minder haast.

Je kunt zorgeloos binnen je Nederlandse bundel internetten en bellen in België. Let er wel mee op, want in de kleine lettertjes van je provider staat vaak dat je je abonnement of bundel niet fulltime in het buitenland mag gebruiken. Vaak is er een limiet van een paar maanden per jaar, ga voor de zekerheid na welke termijn bij jouw provider geldt. Als je langere tijd in België blijft, is het uiteindelijk ook praktischer om een Belgisch nummer te hebben.

Lees ook: 11 handige apps om te downloaden als je naar België verhuist

Telefoonabonnementen vergelijken

Je kunt abonnementen vergelijken door op de websites van de telecomproviders te kijken welke abonnementen ze aanbieden. Een makkelijke manier om meerdere providers te vergelijken, is via de vergelijkingswebsite Aanbieders.be. Je vult in hoeveel data, smsjes en belminuten je wilt en de website zet de beste deals voor je op een rij. Je kunt ook kiezen voor een herlaadkaart (prepaid).

Zoek naar de provider met het beste bereik in je buurt

Alle Belgische providers maken gebruik van één van de drie grote netwerken: Proximus, Telenet-Base of Orange. Wil je weten hoe het 4g-bereik per provider bij jou in de buurt is? Dat kun je controleren op de website van Test Aankoop. Zo weet je zeker dat je met de provider die je kiest goed bereik hebt in je buurt.

Een simkaart moet verplicht op naam geregistreerd worden

Sinds een paar jaar moeten simkaarten verplicht geregistreerd worden op je naam. Bij een abonnement gebeurt dat vaak automatisch, omdat je je gegevens doorgeeft voor de betaling. Kies je voor prepaid? Dat heet in België een herlaadkaart. Voor de aankoop van mijn herlaadkaart bij een van de grootste providers was mijn Nederlandse identiteitskaart niet genoeg. Ik moest me in de winkel identificeren met mijn paspoort, waarna de provider binnen een paar dagen mijn simkaart activeerde.

Voor mij voortaan geen 06-nummer meer, maar een 04-nummer.

Ga je verhuizen naar België? Bekijk al onze praktische tips.