Indebuurt

Iets meer dan een jaar geleden lanceerden we Gids voor het Zuiden. Wat is er veel veranderd in die tijd.

A trip down memory lane

Toen we besloten samen een blog te starten, kenden we elkaar eigenlijk nog niet heel goed. We kwamen tot de conclusie dat we prima samen zouden kunnen werken en spraken een paar keer af om aan de lay-out en artikelen te werken. Eind oktober 2018 lanceerden we Gids voor het Zuiden.

Inmiddels zien we elkaar ook buiten onze blog om heel regelmatig. Een jaar geleden nog in Utrecht en nu zijn we allebei alweer een paar maanden in Antwerpen. Als je benieuwd bent hoe dat ons afgaat, kun je de laatste update van Marlous hier lezen. Shirley’s update vind je hier.

De best gelezen artikelen

Er zijn tot nu toe bijna 150 artikelen online gekomen. Benieuwd welke artikelen het best gelezen zijn? We delen de top 10 met jullie.

1. Belgische series en films op Netflix

Op zoek naar de leukste Belgische series en films op Netflix? Wij hebben ze op een rij gezet.

2. Gratis parkeren in Antwerpen

Ga je een dag naar Antwerpen? Het is op dit moment nog mogelijk om je auto gratis te parkeren. Waar? Dat vertellen wij je.

3. Hotspots in Antwerpen: onze favorieten

We gaan graag op ontdekking in onze nieuwe hometown en dat levert een lange lijst met fijne hotspots in Antwerpen op. Veel plezier!

4. Typisch Belgische spreekwoorden die wij niet kennen

Officieel is het Vlaams geen taal, van de ruim 11 miljoen Belgen spreekt 60% Nederlands. Toch zit er nog een hoop verschil tussen de Nederlandse en de Belgische standaardtaal. Dat levert leuke spreekwoorden op.

5. Uitgaan in Gent: de leukste bars en cafés voor een avondje feesten

Ga je een weekend of een avondje naar Gent en ben je benieuwd waar je het beste kan uitgaan in Gent? Je bent niet de enige, want dit artikel met onze aanraders wordt veel gelezen.

6. Deze uitdrukkingen zijn omgekeerd in België

In Nederland is het flora in fauna. In België hebben ze het over fauna een flora. Bijna een tongbreker als je het niet in die volgorde gewend bent. Zo zijn er nog een paar omgekeerde uitdrukkingen.

7. Over bruiloften en het zakdoekenlied

Wat zijn de verschillen tussen Nederlandse en Belgische bruiloften? Om te beginnen: de eindtijd. Maar ook het zakdoekenlied is een opmerkelijk verschil.

8. Dit heb ik geleerd tijdens mijn huizenjacht in Antwerpen

Een huizenjacht in Antwerpen gaat er iets anders aan toe dan een huizenjacht in Utrecht.

9. Hotspot Antwerpen: Bar Chapel: pop up zomerbar

Bar Chapel was als je het ons vraagt de leukste zomerbar van zomer 2019. Hopelijk komt Bar Chapel volgend jaar terug, dan zij wij zeker weer van de partij.

10. De leukste Belgische blogs – deel 1

We hebben een rubriek gehad waarin we de leukste Belgische blogs deelden. Er zijn ook een deel 2, deel 3 en deel 4 verschenen.

Wie leest er al sinds het begin mee?

Voorlopig hebben we genoeg inspiratie, maar we zijn ook benieuwd waar jij graag over zou willen lezen. Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten in een reactie.