Botanic Sanctuary ontbijt

Een tijdje geleden opende het hotelcomplex The Botanic Santuary in Antwerpen. Luxe hotelkamers, een prachtig interieur, een grote wellness en dat allemaal in een monumentaal pand. Ook zonder er te verblijven, kun je je onderdompelen in de luxe van The Botanic Santuary.

Oase in Antwerpen

The Botanic Sanctuary is een vijfsterrenhotel dat onder de groep The Leading Hotels of The World valt. Op het terrein vind je vier restaurants van sterrenchefs, de sterren voor hun nieuwe restaurants slepen ze hopelijk binnenkort in de wacht. Je voelt waarschijnlijk al aankomen dat hier een prijskaartje aanhangt, al is dat natuurlijk afhankelijk van wat je op je bankrekening hebt staan. Er zijn kamers beschikbaar van een paar honderd tot een paar duizend euro per nacht. Je wordt er hoe dan ook helemaal in de watten gelegd.

Onderdompelen in de luxe van The Botanic Sanctuary

Ik was me laatst op Instagram aan het verlekkeren bij de foto’s van het ontbijtbuffet. Des te groter was de verrassing toen ik een paar dagen later een kaartje in mijn brievenbus vond; The Botanic Santuary nodigde ons als buurtbewoners uit voor hun ontbijtbuffet. Met die sympathieke actie scoren ze punten. Zo zat ik op een doodgewone donderdagochtend, voor werktijd, opeens aan een uitgebreid ontbijt.

The Botanic Sanctuary ontbijt

Ontbijt door topchefs

Wat een feest om de ochtend met een uitgebreid ontbijt te beginnen. Het is het werk van chefs Wouter Van Tichelen, de ontbijtgranen en jam zijn gemaakt door chef Gert De Mangeleer (die ook restaurant Hertog Jan op het terrein uitbaat) en Jacob Jan Boerma van Fine Fleur zet zich in voor de granola en fruitsappen. Van zoet en hartig tot brood, kleine gerechtjes en een à la carte gerechten, er is voor elk wat wils.

Zoals gewoonlijk laat ik me vooral verleiden door de zoete lekkernijen. Door het af te wisselen met hartig kan ik extra veel proeven. Van de kaart bestel ik een brioche met een gepocheerd ei, zonder zalm. En al was het nog voor mijn werkdag, het glas champagne kon ik niet weerstaan.

Ontbijten in Antwerpen

Botanic Breakfast Experience

Ze noemen het ontbijt Botanic Breakfast Experience, en een ervaring is het zeker. Het is een goed ontbijt in een mooie setting. En ook al kom je er alleen ontbijten, de service blijft vijfsterren.

The Botanic Breakfast Experience vanaf 45 euro per persoon. Op sommige momenten zijn er ook brunches beschikbaar. Je vindt hier meer informatie.