Bricks in the City Antwerpen

Tot 28 februari kun je in de Handelsbeurs in Antwerpen van unieke Lego-kunstwerken genieten tijdens Bricks in the City. Ook als je geen uitgesproken Lego-liefhebber bent, is de tentoonstelling verrassend leuk.

In totaal staan er meer dan 80 kunstwerken. Het is het werk van Dirk Denoyelle, soms in samenwerking met vrienden, collega’s of andere kunstenaars. Zijn Lego-kunst was eerder te zien in Kortijk en Parijs. Geen idee waar zijn tentoonstelling toen precies te zien was, maar de Handelsbeurs in Antwerpen vormt in ieder geval een prachtig decor voor de kunstwerken, en je selfie met George Clooney.

Grote en kleine verrassingen van Lego

De blikvanger is een schilderij geïnspireerd op het beroemde schilderij van Rubens, De Aanbidding der Wijzen. Maar liefst 300.000 blokjes vormen het kleurrijke kunstwerk. Het schilderij staat er in goed gezelschap van bekende Vlamingen, filmsterren, striphelden en zelfs Willem-Alexander en Máxima. In sommige kunstwerken zijn grappige dingen verstopt, dat maakt het tegelijkertijd een kleine speurtocht naar verstopte tekst, dinosaurussen of verborgen portretten. We zullen er niet meer over verklappen, ontdek het zelf.

Bricks in the City in de Handelsbeurs in Antwerpen

Praktische informatie Bricks in the City

Een ticket kost 15 euro per volwassene, er zijn ook familietickets (2 volwassenen en 2 kinderen) voor 4o euro. Voor meer informatie en tickets voor Bricks in the City kun je terecht op de website van de Handelsbeurs.

Handelsbeurs – 2 ingangen, aan de Twaalfmaandenstraat en Borzestraat in Antwerpen.

Bricks in the City

Dagje weg? Bekijk hier meer tips voor je bezoek aan Antwerpen.