In aanloop naar Kerst zijn de meeste steden extra verlicht, maar tijdens China Light ZOO in de dierentuin van Antwerpen vind je next level lichtkunstwerken.

China Light Festival Antwerpen

Wat is het China Light Festival?

Oorspronkelijk is China Light een Chinese traditie waarbij er op de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender lampionnen worden opgehangen en een lichtfestival wordt gehouden. Er wordt onder andere gebeden voor een goede oogst.

China Light dichterbij huis

Het klinkt als een bijzondere traditie. Om er een vleugje van mee te krijgen, hoef je niet naar China te reizen. Van 30 november 2018 tot en met 13 januari 2019 kun je tijdens China Light ZOO in Antwerpen prachtige Chinese lichtkunstwerken bewonderen. De plek maakt het extra leuk; het festival is in de dierentuin van Antwerpen, niet de minste setting voor de lichtkunstwerken.

Kom je niet in de buurt van Antwerpen? Het China Light Festival is dit jaar ook te vinden in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen (NL).

China Light Festival Antwerpen

Bekijk ook het overzicht van de leukste kerstmarkten in België >>

China Light Festival Antwerpen

Praktische informatie

Het China Light Festival is van 30 november 2018 tot en met 13 januari 2019 in de ZOO van Antwerpen. Een ticket voor een volwassene kost 15 euro als je van maandag tot en met donderdag gaat. Van vrijdag tot en met zondag betaal je 17 euro per volwassene. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de dierentuin.

Je koopt je ticket voor een bepaald tijdslot, op die manier voorkom je dat je uren in de rij staat. Ik bezocht het China Light Festival vorig jaar samen met mijn vriend en zijn oma, en we hadden echt een topavond. Je kijkt je ogen uit! Alle foto’s in dit artikel heb ik op die avond gemaakt, gewoon met mijn smartphone.

China Light Festival Antwerpen
China Light Festival Antwerpen China Light Festival Antwerpen

Niet missen? Volg ons ook op Instagram en Facebook.