contant geld

Van tevoren zei ik nog tegen mijn vriend dat ik ‘zeker contant geld nodig zou hebben voor een sociale gelegenheid in België’. Natuurlijk handelde ik er uiteindelijk niet naar en kwam ik zonder cash op de eerste meeting van de boekenclub waar ik me voor had aangemeld.

In Nederland heb ik al jaren geen contant geld bij me en dat gaat prima. Wat wel zorgwekkend is, is dat het einde van contant geld dreigt en daar draag ik hard aan bij. Na vijf jaar regelmatig tijd doorbrengen in België weet ik dat cash daar wél handig is. Tot nu toe was mijn vriend mijn Belgische portemonnee (en ik zijn Nederlandse), maar daar komt met de verhuizing verandering in. Het zit niet in mijn systeem om contant geld in mijn portemonnee te hebben. Ik denk dat ik maar een leuke portemonnee voor muntgeld moet kopen – in mijn huidige portemonnee is daar namelijk geen ruimte voor. Tot zover het ontspullen.

Zonder geld naar de bar

Bij de bar waar we hebben afgesproken kun je inderdaad niet pinnen met bancontact betalen. De app waarmee iedereen elkaar terugbetaalt (Payconiq), heb ik nog niet geïnstalleerd. Lekker bezig.

Inmiddels heb ik contant geld afgehaald en Payconiq geïnstalleerd. Laat mijn verhuizing maar komen, ik ben klaar om mee te doen met het Belgische betalingsverkeer.

Gelukkig heeft Talitha een stel toffe book bitches opgetrommeld en was niemand te beroerd om mijn drankje voor te schieten. (Bedankt!)

Betaal jij vaak contant?

Ontdek meer cultuurverschillen tussen Nederland en België.

Oliur