Creatieve workshops in Antwerpen

Naast dat het leuk is om creatief bezig te zijn, is een workshop volgen ook de perfecte manier om mensen te leren kennen in een nieuwe stad. Wij zochten een aantal creatieve workshops in Antwerpen op die we zelf graag zouden volgen. Misschien is het ook iets voor jou?

Creatieve workshops in Antwerpen

Na een snel zoekrondje blijkt al snel dat er genoeg te doen is in Antwerpen! De meeste workshops duren een middag of een avond, sommige workshops bestaan uit een meerdaagse cursus. Wij maken daar in deze opsomming geen onderscheid in. Lijkt het je leuk om mee te doen met een workshop, klik dan door naar de website van de organisator!

Het leuke aan deze creatieve workshops is dat het niet alleen leuk is om mee te doen, je gaat na afloop ook met iets moois naar huis! Voor de prijs van de cursus krijg je dus ook nog een mooie tastbare herinnering mee naar huis.

Creatieve workshops in Antwerpen weven

Workshop wallhanging weven door Het Atelier van Eva v

Ik begin met de workshop die bovenaan mijn wensenlijstje staat: een weefkunstwerk maken voor aan de muur! Tijdens een korte cursus van 3 ochtenden (of op z’n Vlaams: voormiddagen) van 10 tot 13 op zondagen in november, leert Eva hoe je zo’n mooi kunstwerk kan maken. Je leert verschillende weeftechnieken en knopen. Uiteindelijk ga je met zo’n mooi kunstwerk naar huis! Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen met deze mini cursus.
Prijs: €120 voor 3 lessen
Wanneer: Zondag 10, 17 en 24 november
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop.

Creatieve workshops borduren

Workshop geborduurde woorden door Het Atelier van Eva V

Nog zo’n leuke workshop van Eva V: woorden borduren! Tijdens deze middag leer je hoe je een quote of mooi woord (dat je vooraf zelf uitkiest) omzet tot een borduurkunstwerk. Ook voor deze workshop heb je geen ervaring nodig. Tijdens de workshop leer je allerlei basis borduurtechnieken waarmee je thuis nog verder kunt experimenteren.
Prijs: €55
Wanneer: Zaterdag 12 oktober
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop.

Creatieve workshops in Antwerpen

Weekendcursus keramiek van Anne Kempenaers

In Utrecht heb ik ooit al eens een cursus keramiek gedaan: super leuk, maar zoveel moeilijker dan het lijkt! Goed idee om hier nog eens wat extra begeleiding in te krijgen dus. Het bijzondere aan deze cursus is dat het een weekend duurt: van vrijdagavond tot en met zondag leer je de basics van het keramieken en leer je zelfs hoe je je eigen werk moet glazuren. De cursussen vinden pas in het voorjaar van 2020 plaats, maar vanaf november kun je je inschrijven. Wegens de populariteit van deze cursus is het verstandig om de website goed in te gaten te houden!
Prijs: €235 voor alle lessen, materiaal en een lunch
Wanneer: Op 15 november verschijnen nieuwe data voor de cursussen online
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop.

zeep

Workshop zeep maken van De Banier

Tijdens deze workshop leer je hoe je ‘fancy zeepjes’ maakt: zeep in edelsteenvorm of met een marmerprintje. Bovendien leer je gelijk hoe je de zeepjes mooi verpakt, zodat je ze kan weggeven als cadeautje.
Prijs: €49
Wanneer: Zaterdag 30 november
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop.

kokedama

Workshop Kokedama string garden van Studio Helder

Een Kokedama is een Japanse Bonsai soort, waarbij de wortels van een plant met mos worden bekleed en daarna aan een touw worden opgehangen. Zo heb je een unieke plant voor in huis! Tijdens deze workshop leer je alles over de geschiedenis van deze bijzondere planten en ga je er natuurlijk zelf eentje maken.
Prijs: €58
Wanneer: 19 en 21 september
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop.

Ook de moeite waard: kookworkshop van De Broers van Julienne

In het najaar kun je voor verschillende vega(n) kookworkshops terecht bij De Broers van Julienne. Van 18:30 tot 21:30 ga je aan de slag met een gezellige groep om een heerlijke vega(n) maaltijd te maken, die je daarna uiteraard met z’n allen op eet. Het menu staat al vast, zo kan je vooraf bepalen welke avond je wil aansluiten.
Prijs: €60
Wanneer: 2 keer per maand van september t/m december
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de workshop.

Hopelijk zit hier een leuke workshop voor jou tussen. Wij zijn altijd op zoek naar nog meer creatieve workshops in Antwerpen, dus deel je aanraders vooral in de reacties!