beste Belgische steden

De lente is een van de beste seizoenen om België te verkennen. Met het bloeiende landschap, de milde temperaturen en de afwezigheid van zomerdrukte, is het de perfecte tijd om te genieten van alles wat dit land te bieden heeft. Van bruisende steden tot schilderachtige dorpjes, België heeft voor elk wat wils. In deze blog zetten we de beste Belgische steden op een rij om te bezoeken tijdens de lente.

1. Brugge

Als je aan België denkt, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan Brugge. En terecht! Brugge is een van de meest pittoreske steden van Europa en staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur, prachtige grachten en romantische sfeer. In de lente komt de stad tot leven met kleurrijke bloemen die langs de straten bloeien en groene parken die weer tot leven komen. Maak een wandeling door het historische centrum van de stad, bezoek de prachtige gotische Sint-Salvatorskathedraal en geniet van een boottocht over de grachten.

2. Gent

Gent is een andere prachtige middeleeuwse stad in België die zeker een bezoek waard is. De stad heeft een rijk verleden en staat bekend om zijn imposante Gravensteen kasteel, middeleeuwse kloosters en de beroemde drie torens die de skyline sieren. Gent heeft ook een levendige kunstscene, waarbij het S.M.A.K. museum een aanrader is voor hedendaagse kunstliefhebbers. Verder heeft Gent vele gezellige terrasjes en restaurants waar je kunt genieten van de heerlijke Belgische keuken.

3. Leuven

Leuven is een charmante universiteitsstad gelegen in Vlaams-Brabant. De stad heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn beroemde universiteit, die opgericht is in 1425. Leuven heeft een prachtige historische binnenstad met middeleeuwse gebouwen en gezellige pleinen. De stad is ook bekend om zijn biercultuur, en de beroemde Stella Artois brouwerij is hier gevestigd. Tijdens de lente is het heerlijk om te wandelen door de groene parken en langs de rivier de Dijle.

4. Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad die bekend staat om zijn mode, diamanten en culturele evenementen. Het historische centrum van de stad is gevuld met prachtige kerken, paleizen en monumenten. De stad heeft ook een levendige kunstscene, met het onlangs vernieuwde Museum van Schone Kunsten als een van de hoogtepunten. Tijdens de lente kun je genieten van de bloeiende kersenbloesems in het Middelheimpark en de rozentuin van het Rivierenhof. Dit zijn onze favoriete adresjes in Antwerpen.

5. Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en echt een wereldstad. Het historische centrum van Brussel is prachtig en er zijn tal van musea en galerieën die je kunt bezoeken. De lente is een goede tijd om Brussel te bezoeken omdat de temperaturen dan aangenaam zijn en er minder toeristen zijn dan in de zomer. Bezoek het Atomium, het beroemde gebouw in de vorm van een atoom, of ga winkelen in de chique wijk van de stad. Doordat er in Brusse deels Frans wordt gesproken, waan je je direct op vakantie. Ontdek onze favoriete hotspots in Brussel hier.