verhuisstress

Een maand geleden kondigde ik aan dat ook ik naar België ga verhuizen. Net als Shirley hoop ik straks in een leuk appartementje in Antwerpen te wonen. Inmiddels begint de eerste verhuisstress op te komen..

Nou ben ik van nature niet echt een stresskip. Ik ben geen groot fan van verhuizen, maar wie wel? Al je spullen uitzoeken en in dozen stoppen, dat voelt als je kamer opruimen – en daar ben ik niet zo goed in. Maar als je dan eenmaal in je nieuwe eigen plek zit.. Ook kijk ik best wel uit naar de huizenjacht (oh nee wacht: ‘appartementenjacht‘. Is dat uberhaupt een woord?). Aangezien de huurprijzen in België een stuk lager liggen dan in Nederland, moet dat allemaal wel goedkomen.

Verhuisstress: wat moet ik allemaal regelen?

Waar ik dan de laatste tijd over stress? Het begon toen mensen me begonnen te corrigeren: ‘je gaat niet verhuizen, maar emigreren!’. Oh ja. Hoewel België al bijna als thuis voelt, ga ik natuurlijk wel echt een landsgrens over. En daarbij komt een hoop kijken: belastingen, zorgverzekering, een nieuwe bankrekening, een telefoonabonnement. En dit is wat ik zo uit m’n blote hoofd kan opnoemen. Ik moet vast nog veel meer regelen.

Ik heb één geluk: Shirley moet precies hetzelfde uitzoeken, en zij is mij net een stap voor. Ik hoop tegen de zomer te verhuizen, maar Shirley heeft haar spullen al gepakt. Ik hoop dus maar dat zij onze rubriek met ‘praktische verhuistips‘ binnenkort goed gaat aanvullen.

Tips & tricks

Hebben wij eigenlijk lezers die ons voorgegaan zijn? Nederlanders die zich in België hebben gevestigd? Deel dan vooral je beste tips in de comments. Eigenlijk zou er een soort standaard checklist moeten zijn, zoals een paklijst voor op vakantie. Misschien kunnen wij die na afloop samenstellen, om zo anderen uit de verhuisstress te helpen.