De Familie Claus

De kerstfilms van Netflix hebben de afgelopen jaren veel harten veroverd. Ik begrijp het: verstand op nul en naar een (meestal) zoetsappig kerstverhaal kijken. Een prima manier om de werkdag achter je te laten, toch? Ook voor Belgische series heb ik een zwak. De nieuwe Netflix Original-film De Familie Claus combineert (hopelijk) het beste van beide.

Vanaf maandag 7 december kun je De Familie Claus op Netflix in Nederland en België kijken. Vandaag brachten ze de trailer naar buiten. Bekijk hem onderaan dit artikel.

Het verhaal van De Familie Claus

Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader.

Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen.

Wanneer zijn grootvader zijn been breekt besluit Jules hem te helpen. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen, moet hij eerst zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden.

De cast

In de cast vind je verschillende bekende namen terug, zowel uit Nederland als België. Jan Decleir, Bracha van Doesburgh, Mo Bakker, Stefaan Degan, Eva van der Gucht en Josje Huisman bijvoorbeeld.

Bekijk nu de trailer

Liever geen kerstfilm? Bekijk hier een overzicht van Belgische series en films die op Netflix staan.

Beeld: Netflix