In deze editie van de leukste Belgische blogs hebben we een aantal reisblogs op een rij gezet. Goed voor je wanderlust, wij hebben meteen zin om een reis te boeken.

Belgische bloggers – de reiseditie

In dit lijstje tippen we een aantal van onze favoriete Vlaamse reisbloggers. Klik op de titels om de blogs te bezoeken.

1. Scratching my map

Lotte gaat graag op stedentrip, maar heeft daarnaast verschillende verre reizen gemaakt waar ze over schrijft. Eén van haar laatste grote reizen maakte ze met de Transmongolië Express, hoe gaaf? Als je het liever dichterbij huis zoekt, Lotte schrijft met enige regelmaat over haar hometown Leuven.

2. Soms Ook Heimwee

Yannick had voor zijn grote avontuur nog nooit gebackpackt, laat staan in zijn eentje. Als we hem moeten geloven, is zijn site voor de mietjes, grote twijfelaars en de bange zieltjes. Daar herken ik me stiekem wel in. De foto’s zijn prachtig, bij ieder artikel wordt mijn ‘goesting’ om te reizen aangewakkerd.

3. Vetexbart

Vetexbart gaat al heel wat jaren mee en is in die tijd uitgegroeid tot een reismagazine. Vooral zijn tips over New York trekken iedere keer mijn aandacht, maar er komen veel meer bestemmingen (dichtbij en ver weg) aan bod. Hij heeft een overzicht van Vlaamse reisbloggers gemaakt, ideaal als je meer reisinspiratie zoekt.

4. Wonderful Wanderings

Het begon als hobby, maar inmiddels werkt Sofie al een paar jaar fulltime aan Wonderful Wanderings. In haar archief vind je superveel mooie bestemmingen, maar ook als je naar België gaat, kun je op de blog van Sofie veel tips, feitjes en praktische tips vinden.

5. Frederic Paulussen

Ik bleef ooit op zijn website plakken omdat Frederic supergave foto’s maakt (en in Antwerpen woont). Hij schrijft op zijn blog over reizen en fotografie. Wegdromen bij mooie bestemmingen is altijd goed en wie weet lukt het me ooit om mijn foto’s iets te verbeteren.

Lees ook: De leukste Belgische blogs – deel 1