coworking spaces in Antwerpen

Ben je zelfstandige of werk je remote en ben je je thuiskantoor beu? Huur dan eens een plekje in een coworking space! Dat kan al voor 1 dag in de week. We zochten de leukste coworking spaces in Antwerpen voor je op.

Coworking spaces in Antwerpen

Sinds we door corona plots allemaal vanuit huis moesten gaan werken is er een ware revolutie gestart. 40 uur per week in een drukke kantoortuin werken? Thanks but no thanks. Al kan elke dag vanuit huis werken ook wel een beetje eenzaam zijn. Zeker wanneer je als zelfstandige werkt en geen directe collega’s hebt. Een plek huren in een coworking space kan dan de oplossing zijn.

Naast dat ‘change of scenery’ vaak voor een dosis inspiratie zorgt, zijn coworking spaces ook hele goede plekken om te netwerken. Wie weet vind je zo weer een nieuwe opdrachtgever of kan je meewerken aan een project. Dus, waar wacht je nog op? We zochten de leukste coworking spaces in Antwerpen voor je uit.

Fosbury & sons

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FOSBURY & SONS (@fosburyandsons)

Alleen al van het stijlvolle interieur moet je geïnspireerd raken. De coworking space van Fosbury & Sons vind je op de Mechelsesteenweg 271, in de WATT-toren. Huur hier een losse plek of een heel kantoor af, en ga ‘s middags lunchen in de prachtige lunchbar van Midori. Ook zijn er verschillende eventruimtes, waar je je eigen workshops of voorstellingen kan geven.

Friday Cowork

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Friday Cowork (@friday_cowork)

Op zoek naar een cozy & creative workspace? Huur dan een plekje bij Friday Cowork. Kies zelf of je vanaf een goed bureau werkt of toch liever vanuit de hangmat in de binnentuin. En altijd al een hond willen hebben? Maak kennis met ‘office dogs’ Oona & Louis. Je vindt Friday Cowork zowel in het hippe Groenkwartier als op het Eilandje.

Spaces

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spaces (@spacesworks)

De coworking space Spaces startte in Amsterdam, maar inmiddels vind je over de hele wereld hippe design coworking spaces van Spaces. Handig als je veel de wereld over reist, want met je abonnement heb je toegang tot elke locatie! In Antwerpen zit Spaces vlakbij station Berchem, en zit in in het gebouw ook een supermarkt en een sportschool. Handig!

The Attic

Werk je liever op een wat kleinschaligere en persoonlijke coworking space? Huur dan een plekje bij The Attic in het hippe Zurenborg. Naast een gezellige plek op zolder is er ook een fijn dakterras en organiseren de verschillende huurders workshops waar je met korting aan kan meedoen. Je krijgt dus niet alleen een fijne werkplek maar ook een bruisende community bij je lidmaatschap.

Coworking space voor 1 dag

Bij de meeste coworking spaces in Antwerpen kun je wel een gratis proefdag aanvragen. Weet je op voorhand al dat je geen vaste dagen per week naar de coworking space wil of is je budget nog niet toereikend? In deze cafés ben je ook welkom om plaats te nemen met je laptop. Natuurlijk heb je iets minder faciliteiten dan bij een echte coworking space, maar als je op een laagdrempelige manier wil proberen of buiten de deur werken iets voor jou is, zijn dit goede opties.

Sanba

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SANBA (@magazijnsanba)

Sanba op het eilandje is een café en meeting space in een. Krijg jij honger van hard werken? Dat komt goed uit, want chef Dries maakt graag iets lekkers voor je. Hier komen werken is helemaal gratis, heb je toch een keer een meeting room nodig voor een brainstorm sessie of overleg met de klant, dan kan je die huren.

Café Kornél

Bij Kornél in Berchem kun je terecht voor heerlijke koffie, maar mag je gerust ook je laptop open klappen. Het bruist hier van energie en creatieve plannen; er wordt heel wat leuks georganiseerd. Zo was er een pop-up store tijdens kerstmis en is er altijd wel een mini expo.

Bekijk hier al onze favoriete adresjes in Antwerpen