Leukste kerstmarkten in België

De kerstlichtjes hangen al in de stad en de kerstsfeer komt er steeds meer in. Het is nog even afwachten of kerstmarkten in België in 2021 echt door zullen gaan. Check daarom altijd de officiële website van de kerstmarkt en/of gemeente die je gaat bezoeken. Hier zetten we alvast enkele van onze favoriete kerstmarkten op een rij.

1. Kerstmarkt in Brussel

De enorme verlichte kerstboom op de Grote Markt mag (en kan) je eigenlijk niet missen. Laat je verrassen door de vele kraampjes. Op De Brouckèreplein kan je je uitleven op de schaatsbaan. Dit jaar breidt het zich ook uit naar Winter Pop in de Marollen, in Neder-Over-Heembeek, op de Ambiorixsquare en in Laken. In het Ter Kamerenbos vind je een schaatspiste, draaimolens en curling- en sleepistes. Meer tips voor Brussel.

Van 26 november 2021 tot 2 januari 2022. Meer informatie over Winterpret in Brussel.

Boek een overnachting in Brussel.

2. Winterland in Hasselt

Hasselt verandert vanaf 20 november in een waar Winterland. Chalets, attracties en een ijsbaan. Warm op met een glühwein en sla de laatste kerstversieringen en -cadeaus voor het jaar in op de kerstmarkt.

Van 20 november 2021 tot 9 januari 2022. Meer informatie over Winterland in Hasselt.

Boek een overnachting in Hasselt.

3. Kerstmarkt in Brugge

Tijdens Wintergloed staat Brugge helemaal in het teken van een wonderlijke winterbeleving. Met haar pittoreske straatjes biedt Brugge het ideale decor voor een kerstmarkt. Volg het lichtparcours, waag een rondje op de ijsbaan en drink een jenevertje in winterbar Vorst.

Van 26 november 2021 tot 9 januari 2022. Meer informatie over Wintergloed in Brugge.

Boek een overnachting in Brugge.

GAAT AANGEPAST DOOR 4. Winter in Antwerpen

Als er een stad geschikt is om je cadeautjes in te kopen, is het Antwerpen. Al zijn we misschien een beetje bevooroordeeld 😉 Tijdens de kerstmarkt is het nog gezelliger in de stad. De kraampjes van de kerstmarkt slingeren van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. Werp meteen een blik op het vernieuwde Steen, dat nu ook het bezoekerscentrum van Antwerpen is.

Van 4 december 2021 tot 9 januari 2022. Meer over Winter in Antwerpen.

Boek een overnachting in Antwerpen.

5. GEANULEERD Gentse Winterfeesten

Sfeervolle evenementen organiseren, kun je aan Gent overlaten. Via social media maken ze de komende tijd het hele programma bekend. Reken weer op veel gezelligheid, kraampjes, lekker eten en het Gravensteen dat in stijl wordt verlicht.

Van 9 december tot 31 december 2021. Meer informatie over de Genste Winterfeesten.

Boek een overnachting in Gent.

6. Kerstmarkt in Luik

De magie van kerst is vanaf 26 november weer voelbaar in Luik. De stad verandert vanaf dan voor een dikke maand in een winterdorp. Geniet van de Waalse ambachten, zoals het drankje pékèt. Of hou het bij een vertrouwde glühwein, terwijl je geniet van de kerstmuziek op de achtergrond.

Van 26 november tot 30 december 2021. Meer informatie over Village de Noël in Luik.

Boek een overnachting in Luik.

7. Kerstmarkt in Durbuy

De charme van de Ardennen is de ideale setting om samen kerst te vieren. In de weekenden geniet je daarbovenop van de kerstmarkt en ijsbaan.

Bekijk de openingstijden van de kerstmarkt in Durbuy.

Boek een overnachting in Durbuy.

Nog meer te doen…

Dit zijn zeker niet de enige kerstmarkten in België. In het kerstseizoen zijn er heel veel leuke evenementen. Laat het ons weten als je goede aanvulling hebt als het gaat om de leukste kerstmarkten in België.

Tip: Raak alvast in de kerststemming met deze Nederlands/Belgische kerstfilm
(vanaf 7 december staat deel 2 op Netflix)

Gaan de kerstmarkten nog door?

Op het moment dat we dit artikel schreven, waren er al wat kerstmarkten geannuleerd. Zo heeft Leuven normaal een hele gezellige kerstmarkt. Ook in Lier is er al een streep door de kerstplannen gezet. Hierboven hebben we ook al wat aanpassingen toegevoegd. Maar check voor je vertrekt naar een kerstmarkt zeker de laatste informatie en coronamaatregelen.

Wat is jouw favoriete kerstmarkt?