De Vleeshalle Mechelen

Sinds april 2019 is Mechelen een culinaire hotspot rijker: De Vleeshalle. Eind augustus was ik in Mechelen voor het gratis stadsfestival Maanrock. Voor mij belangrijker dan the mainstage? Eten bij De Vleeshalle.

De naam verwijst naar de vroeger, toen was in deze hal de Stedelijke Vleeshal gevestigd en verkochten slagers er hun vleeswaren. Laat je niet misleiden door de naam, tegenwoordig koop en eet je er veel meer dan alleen vlees. De industriële uitstraling wel bewaard gebleven. In combinatie met het toffe interieur en het groen zorgt het voor een foodmarket met een goede sfeer.

Winkelen en eten bij De Vleeshalle

De Vleeshalle is een combinatie van een foodhal en een overdekte markt. Haal je brood bij Bar & Brood, koop echte Mechelse honing of haal verse koffie bij Ross Coffee. Daarnaast zijn er verschillende kraampjes waar je een maaltijd kunt bestellen: een burger, hotdogs, Vietnamees streetfood.

De Vleeshalle in Mechelen

Er is meer dan genoeg keuze

Ik ga eerst op verkenning, bestellen en zie veel te veel lekkere gerechten voorbij komen – keuzetress. Ik scoor uiteindelijk een heerlijke banh mi bun bij Bāmbū, waar je Vietnamees streetfood kunt bestellen. Mijn gezelschap is fan van Fancy Franks, bij deze pop-up kun je tot eind oktober hotdogs bestellen. En fancy zagen die hotdogs er zeker uit.

Ook tof: op de bovenste verdieping vind je verschillende ondernemers: interieurarchitecten, personal trainers, kantoren, een make-up shop en een meubelwinkel.

Alle ingrediënten voor een gezellige avond

Er zijn genoeg zitplekken, je hoeft je maaltijd dus niet weggdrukt in een hoekje op te eten. Kortom, De Vleeshalle heeft alle ingrediënten voor een gezellige avond eten en borrelen met vrienden.

De Vleeshalle, Huidevettersstraat 7 in Mechelen.

Foodhal Mechelen

Meer ontdekken in Mechelen? Bekijk onze favoriete hotspots in Mechelen.

Bekijk hier hotels in Mechelen.

Beeld: De Vleeshalle