Je kent deze artiesten vast allemaal, al is het maar van naam. Maar wist je dat ze allemaal uit België komen?

Internationale glorie

Je had het misschien niet verwacht, maar alle artiesten uit dit lijstje komen uit België. Sommigen hebben miljoenen albums verkocht en zijn bekend over de hele wereld. Best bijzonder voor zo’n klein land toch?

1. 2 Unlimited

Het is alweer even geleden sinds 2 Unlimited in de hitlijsten stond, maar het deuntje ‘no no, no no no no, no no no no, no no there’s no limit’ doet vast een belletje rinkelen. Het duo bestaat uit Ray en Anita, die trouwens uit Nederland komt. In de jaren ’90 verkochten ze meer dan 20 miljoen platen en sinds 2012 treden ze na een lange pauze weer samen op.

2. Stromae

Hij zingt dan wel in het Frans, maar ook Stromae (Paul Van Haver) komt uit België! Hij is geboren in Etterbeek, wat tegen Brussel aan ligt. 10 jaar geleden brak hij door met het nummer Alors on dance, in 2017 kondigde hij helaas aan te stoppen met z’n zangcarrière. Hij focust zich nu op zijn modelijn en het regisseren van videoclips.

3. Gotye

Gotye is de artiestennaam van Wouter De Backer. Hij werd geboren in Brugge, maar verhuisde op 2-jarige leeftijd naar Australië. Dus heel Belgisch is hij niet, al spreekt hij wel Nederlands! Hij brak in 2011 door met de hit ‘Somebody I used to know’. De plaat brak alle records, al hebben we daarna niet echt meer van ‘m gehoord…

4. Lost Frequencies

Lost Frequencies is de artiestennaam van DJ Felix De Laet. Hij brak in 2014 (op 21-jarige leeftijd!) wereldwijd door met de hit Are you with me, en brengt sindsdien alleen maar fijne dansbare hitjes uit.

5. Dimitri Vegas & Like Mike

Dit DJ duo staat op dit moment hoog in de hitlijsten met hun hit Instagram. Dimitri en Michael zijn twee broers uit Willebroek. Al jaren sluiten ze Tomorrowland af en in 2019 werden ze uitgeroepen tot nummer 1 DJ in de DJ Mag Top 100.

Lees ook: Heb je al gehoord van het zakdoekenlied? Klassieker op Belgische bruiloften

Ken jij deze Belgische artiesten?