Ik zou waarschijnlijk mijn spullen een plek moeten geven in mijn nieuwe appartement, in plaats daarvan kom ik jullie bijpraten. Sinds de vorige update is er eindelijk echt iets veranderd: ik heb Nederland officieel verlaten.

Eerst mijn spullen, daarna ik

Mijn spullen zijn afgelopen weekend verhuisd. Dankzij de hulp van mijn oom, overbuurman en vriend ging dat veel sneller dan ik had verwacht. Binnen een uur zaten alle spullen in de aanhanger en de bus. Het scheelde dat een aantal grote spullen, zoals mijn bed, bank en wasmachine, niet mee verhuisden. Het uitladen duurde iets langer dan een uur, maar ging ook verrassend snel. Gisteren kwam ik zelf achter de spullen aan, na de overdracht van mijn huis.

Ik haat afscheid nemen

Een paar maanden geleden las ik een tweet van iemand die tijdens de overdracht van haar huis huilde in de armen van de koper. Tot dat moment had ik er nog niet echt bij stilgestaan, maar ik wist het meteen: zo ben ik ook. Min de armen van de koper, want ik ben niet zo knuffelig ingesteld.

Ja, ik heb gehuild. Het lastigste moment vond ik toen al mijn meubels ingepakt zaten. Die avond heb ik een traantje gelaten op de bank. Ik hoopte dat dat zou opluchten, maar zoals voorspeld heb ik alsnog gehuild tijdens de overdracht. Gelukkig pas toen ik naar buiten liep, want ik zou het vervelend vinden voor de koper als ik opeens zou gaan huilen. Ik vind afscheid nemen lastig, maar daarnaast leef ik al maanden stap voor stap naar dit avontuur toe en heb ik er superveel zin in.

Tijd om uit te pakken

Steeds meer spullen krijgen een plek in mijn nieuwe huis. De keuken vormt tot nu toe de grootste uitdaging. Toen ik uit huis ging, zei mijn moeder dat ik het best meteen een mooie bestekset kon kopen, daar zou ik mijn leven lang plezier van hebben. Op zich waar, maar ze heeft de mogelijkheid van een relatie met iemand die ook een bestekset heeft nooit benoemd. Spoiler: mijn bestekset heeft gewonnen. Al kon mijn vriend geen afscheid nemen van zijn messen. Ons servies moeten we ook echt een keer uitzoeken. Met ons aantal borden en glazen kunnen we de halve wijk uitnodigen.

De dozen zijn inmiddels weggewerkt. Vanmiddag ga ik me storten op het inruimen van mijn kledingkast. #spannend

Laatste verhuisupdate

Dit is mijn laatste verhuisupdate. Er zullen nog genoeg onderwerpen aan bod komen die met mijn verhuizing te maken hebben, maar daar schrijf ik liever op een praktische (of grappige) manier over.

Dit zijn mijn verhuisupdates – inclusief inspirerende titels – op een rij:

Nu is het wachten op de verhuisupdates van Marlous.