De laatste update vanuit Nederland. Volgende week verhuis ik.

Vorige week heb ik geen verhuisupdate gedeeld. Het is allemaal niet heel spannend, gewoon een kwestie van weer een beetje inpakken en een paar dozen verhuizen. Steeds meer spullen liggen in Antwerpen. Vooral breekbare en kostbare spullen – én mijn planten – zijn de grens over. Deze week pak ik de rest in. De rest bestaat voornamelijk uit de inhoud van mijn keuken en kledingkast. Mijn oom komt een dag helpen met de grotere spullen, zoals mijn tv-meubel, salontafel, lampen, fiets… Voor mijn gevoel heb ik alles redelijk onder controle. Behalve als ik ‘s avonds in bed lig, dan gaan mijn gedachten alle kanten op.

Meubels verkopen veranderde in meubels weggeven

De meeste meubels worden niet meeverhuisd en dat maakt de verhuizing een stuk makkelijker. De nieuwe bewoner van mijn appartement neemt mijn bed en de wasmachine over. De rest van de boventallig verklaarde meubels heeft een paar dagen op Marktplaats gestaan. De biedingen waren meestal laag en mensen communiceren op Marktplaats gemiddeld met twee woorden (’50 euro’).

Toen mijn overbuurman liet weten dat hij interesse heeft in mijn meubels haalde ik zonder twijfel alles van Marktplaats af. In ruil voor hulp bij de verhuizing gaan de rest van mijn meubels naar de overkant van het gebouw. Een (oud-)collega kan ik blij maken met mijn combimagnetron. Zo gaat het opeens snel met afstand nemen van mijn spullen. Ik vind het best jammer, want ik vind mijn meubels nog leuk en mooi. Ik onthou maar dat ik er vijf jaar lang plezier van heb gehad.

Afscheidslunch in Utrecht

Mentaal ben ik al een tijdje afscheid aan het nemen van mijn huis en van Utrecht. De stad lijkt opeens extra mooi en gezellig, zeker als ik langs de grachten fiets. Als (vroeg) afscheid van de stad lunchte ik bij WT Urban Kitchen. Een paar jaar geleden met oud en nieuw heb ik er heel lekker gegeten. Combineer dat met het uitzicht en ik wist hoe ik afscheid van Utrecht wilde nemen.

Mijn laatste dagen in Nederland, Utrecht en mijn huis zijn nu écht begonnen. Na een lange aanloop, verhuisupdate 1 en verhuisupdate 2 komt mijn volgende update eindelijk vanuit België.