Fietsen in België

België is een fantastisch land om op de fiets te verkennen. Met zijn uitgebreide netwerk van fietspaden en rustige landwegen, biedt België fietsers van alle niveaus de kans om het land te ontdekken op hun eigen tempo. Het wielrennen is niet voor niets de nationale sport – daarom vind je het ook terug in ons logo. In deze blog hebben we de mooiste fietsroutes van het land voor je op een rijtje gezet.

1. Het Groene Gordel fietspad

Het Groene Gordel fietspad is een prachtige route van 30 kilometer die je door het groene hart van België voert. De route begint in Tervuren en gaat door de prachtige bossen van Zoniënwoud. Onderweg kom je langs mooie kastelen en landhuizen en kun je genieten van de rust en stilte van de natuur. Het hoogtepunt van de route is het pittoreske dorpje Overijse, waar je kunt genieten van een drankje op een van de vele terrassen.

2. De Leie fietsroute

De Leie fietsroute is een prachtige route van 45 kilometer die je meeneemt langs de oevers van de rivier de Leie. De route begint in het historische centrum van Gent en gaat door het platteland van Oost-Vlaanderen. Onderweg kom je langs charmante dorpjes en kun je genieten van het prachtige landschap van het Vlaamse platteland. Het hoogtepunt van de route is de stad Deinze, waar je kunt genieten van een heerlijk ijsje op een van de vele terrassen aan de rivier.

3. De Ravel fietsroute

De Ravel fietsroute is een flinke route van 130 kilometer die je door het hart van de Ardennen voert. De route volgt de oude spoorlijn van Houffalize naar Troisvierges en voert je langs de mooiste plekjes van de Ardennen. Onderweg kom je langs prachtige dorpjes en kun je genieten van het spectaculaire landschap van de Ardennen. Het hoogtepunt van de route is de stad La Roche-en-Ardenne, waar je kunt genieten van een drankje op een van de vele terrassen.

4. Fietsen door de Kempen

De Kempen vormt het groene hart van Vlaanderen. Start in Antwerpen en fiets door de groene velden. Onderweg kom je langs charmante dorpjes en kun je genieten van het prachtige landschap van Vlaanderen. Het hoogtepunt van de route is de stad Lier, waar je kunt genieten van een drankje op een van de vele terrassen. Hier vind je verschillende fietstochten.

5. De Maas fietsroute

De Maas fietsroute is een prachtige route van 200 kilometer die je langs de oevers van de rivier de Maas voert. De route begint in het historische centrum van Maastricht en gaat door het prachtige landschap van Wallonië en Vlaanderen. Onderweg kom je langs charmante dorpjes en kun je genieten van het prachtige landschap van de Maasvallei. De fanatiekelingen kunnen er een ware fietsvakantie van maken en de volledige Maas affietsen tot aan Frankrijk.

Ben jij toch meer van het wandelen in plaats van het fietsen? Bekijk dan onze blogs over wandelen en de mooiste wandelroutes in België.

Beeld: Toerisme Vlaanderen