Glamping Resort Hoge Kempen in Zutendaal

Mijn 31ste verjaardag vierde ik met een weekendje weg in de Kempen cottage op Glamping Resort Hoge Kempen in Zutendaal.

Gloednieuwe glamping

We waren niet de enigen die graag last-minute een weekendje weg wilden. Gevolg: de meeste accommodaties waren al bezet. Deze glamping was dus een toevalstreffer, maar bleek een prima plek om mijn nieuwe levensjaar in te luiden. Glamping Resort Hoge Kempen is gloednieuw en zelfs deels in aanbouw. We merkten daar verder weinig van. Alleen het wifi-netwerk reikte nog niet tot ons huisje, maar is dat echt zo erg als je een weekendje weg bent? De voordelen daarentegen: een gloednieuwe cottage met een ruim terras. Binnen is er airco en verwarming. Zeker zo buiten het hoogseizoen (het zwembad werd verbouwd) was het heerlijk rustig op het terrein. Er is ook ruimte voor mensen met een camper, caravan of tent. Naast de stacaravans zijn er specialere accommodaties zoals de lodge.

Bekijk het overzicht van alle huisjes op de website.

Aan de rand van het nationaal park

We hebben geluk, want onze stacaravan staat eersterang naast het bos. Om van de natuur te genieten hoef je dan geen stap te zetten als je dat niet wilt. Boek, wijn, snacks, op het terras… Prima vakantie, maar zelf ga ik liever op ontdekking. Glamping Resort Hoge Kempen ligt op de route van 3 wandelingen door het nationaal park. Je bent dus meteen en route. De dichtstbijzijnde toegangspoort naar Nationaal Park De Kempen is Lieteberg. Je vindt daar ook het gelijknamige blotevoetenpad. De andere toegangspoorten van het nationaal park zijn goed bereikbaar – met de auto, wandelend of met de fiets. Wij reden op zondag naar Connecterra, om daar een wandeling te maken. Marlous schreef al over Connecterra. In de herfst wanneer de bladeren aan de bomen verkleuren, lijkt het me ook mooi.

Uitjes in de omgeving

Wij verbleven maar een nachtje in Zutendaal. Dat is geen probleem, maar het is wel relatief voordeliger om iets langer te blijven. Je betaalt hier op de camping (pardon, glamping) namelijk wel een bedrag voor de lakens en een eindschoonmaak. Voor een nachtje is dat eigenlijk een beetje zonde. Extra nachten zijn daardoor in verhouding een stuk goedkoper. Maar goed, we hadden nu eenmaal niet meer tijd, daarnaast konden we met zijn drieën in deze cottage en we hebben genoten van de mooie omgeving.

Als je langer kan blijven, is dat een goed idee, er is genoeg te doen:

  • Genieten van Nationaal Park De Kempen. Wandelend, fietsend of op een mountainbike.
  • Bokrijk, een mooi natuurgebied waar je ook het openluchtmuseum vindt.
  • Wandelen over Blotevoetenpad Lieteberg.
  • Oude mijnen bekijken bij C-mine in Genk.
  • Zonnen en chillen bij De Plas in Houthalen-Helchteren.
  • Genoeg van de natuur? Designer Outlet Maasmechelen Village ligt in de buurt.
  • Hasselt, Genk, Maastricht… Als je zin hebt om een stad te bezoeken dan zijn er genoeg mogelijkheden.
  • Hier vind je meer inspiratie.