Zitten en wachten tot je op je bestemming bent, dat is toch een luxe? Eén van de redenen om een Flixbus naar België te nemen. En het is ook nog eens een stuk goedkoper dan de trein.

Wij hebben de Flixbus ontdekt sinds we heen en weer reizen tussen Antwerpen en Utrecht. In beide steden stopt Flixbus pal naast het station. Superhandig om vrienden te bezoeken. De bus rijdt in één keer van Utrecht naar Antwerpen, soms met onderweg een pauze. Als dat zo is, let goed op dat je op tijd terug bij de bus bent. De meeste chauffeurs zijn genadeloos en vertrekken precies op het tijdstip dat ze van tevoren aangeven.

Goedkoop naar België met Flixbus

Bij Flixbus is de prijs een kwestie van vraag en aanbod. Regelmatig geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets zijn. Al kun je soms last minute nog steeds heel voordelig boeken, dat ligt een beetje aan hoe populair de rit is. Voor Utrecht – Antwerpen beginnen de tickets voor een enkele reis vaak vanaf €6,99. Het hoogste bedrag dat ik ooit betaald heb voor een enkele reis is €21,99, dat was in het weekend voor kerst. Maar hey, dat is nog steeds goedkoper dan de trein als je geen kortingskaart of studenten-ov hebt.

Voordelen van de Flixbus

Naast de prijs zijn er meer voordelen:

Je kunt naar veel bestemmingen reizen

Op dit moment zijn er negentien bestemmingen in België waar je naartoe kunt met de Flixbus. Antwerpen, De Panne, Brussel, Bastenaken… In Nederland zijn er zesendertig haltes. Je kunt met de Flixbus echt heel Europa doorreizen, zeker als je tevreden bent met af en toe een tussenstop of overstap.

Je weet zeker dat je een zitplaats hebt

Dat is in drukke treinen niet altijd het geval.

Je kunt onderweg lezen, werken, een dutje doen…

Er is wifi in de bus en meestal zijn er usb-aansluitingen om je telefoon op te laden. Sinds kort kun je zelfs gebruik maken van entertainment aan boord.

Je hoeft niet zelf te rijden

Geen stress, je komt relaxed op je bestemming aan en hebt daar geen gedoe met parkeren.

Veranderen je plannen? Geen probleem

Je kunt tot 15 minuten voor vertrek je rit omboeken of annuleren. In veel gevallen betaal je alleen de servicekosten (en de eventuele meerprijs als je nieuwe rit duurder is).

Altijd op de hoogte van alles rondom je reis

Via de app kun je zien waar je bus rijdt. Handig om in te schatten of hij op tijd bij je vertrekhalte is. Als de bus vertraging heeft, krijg je daar van tevoren bericht van. De app is trouwens een aanrader om te downloaden, want daarin bestel je binnen een paar klikken tickets en heb je alle nodige informatie bij de hand.

Kijk voor meer informatie op de website van Flixbus.

Heb jij al wel eens met de Flixbus gereisd?