Goedkoopste sterrenrestaurants in België

Zoals veel mensen ben ik dol op lekker eten. Laatst stuitte ik op een lijst met de goedkoopste sterrenrestaurants ter wereld, dat is voor mij een soort droomlijst.

Ik was verbaasd: in het goedkoopste Michelin-restaurant bestel je al voor omgerekend $2,20 een sterrenmaaltijd. Ik had er nooit bij stilgestaan dat eten in een restaurant met een ster geen aanslag op je portemonnee hoeft te zijn.

De goedkoopste restaurants zitten in Azië, niet heel verrassend. Maar er staan ook vrij veel Europese restaurants op de lijst, waaronder twee in België (én twee in Nederland). In België eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden bij:

Bistro Racine in Braine-le-château

Bij Bistro Racine lopen de prijzen van 12 tot 17 euro voor een voorgerecht. Voor 22 tot 28 euro kies je een hoofdgerecht en de toetjes kosten 8 tot 11 euro. Verlekker je alvast aan de gerechten op de website van Bistro Racine.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Best mousse au chocolat EVER ❤ “Mousse chocolat – noisettes, caramel beurre salé, streuzel cacao” #bistroracine #brainelechateau #gastronomique #cuisinefrancaise

Een bericht gedeeld door Chloé (@chloefrombrussels) op

 

Le Pilori in Écaussinnes

Bij Le Pilori worden drie verschillende menu’s geserveerd, het goedkoopste menu kost 36 euro. Bekijk de keuzes op de website van Le Pilori.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

KLM . #gastronomie #foodporn #food #gastronomy #yummy #miami #lepilori #ecaussinnes #toussatoussa

Een bericht gedeeld door Lola Petit (@lolapetit04) op

De goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland zijn de Strandlodge in Winterswijk en Sinne in Amsterdam.

Ik kan me al helemaal verlekkeren bij de foto’s en de menukaarten, maar het zou zeker leuk zijn als iemand de hint snapt en me een etentje cadeau doet 😉

Bekijk de hele lijst met restaurants op de website Traveloka.

Paweł Wojciechowski