Gratis parkeren in Antwerpen

Een dag sightsee-en en gratis parkeren in Antwerpen? Het kan. Dit zijn de gratis parkeerplaatsen in Antwerpen.

Een nadeel van wonen in een stad is dat het voor je vrienden misschien duur is om met de auto langs te komen. Natuurlijk is Antwerpen goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar ik weet dat er een aantal mensen in mijn vriendenkring zijn die het liefst met de auto reizen. Ik wil mijn vrienden niet met hoge parkeerkosten opzadelen en daarom ging ik al snel op zoek naar de goedkoopste plekken om te parkeren.

Waar kun je gratis parkeren in Antwerpen?

1. Parkeren op de Waalsekaai en Vlaamsekaai

De beste optie om gratis te parkeren in Antwerpen zijn de Waalse- en Vlaamsekaai. Hier is namelijk een grote gratis parkeerplaats. Is het makkelijk om er een plekje voor je auto te vinden? Dat is afhankelijk wanneer je naar de stad komt. Op vrijdagavond moet ik vaak even rondrijden en heb ik een portie geluk nodig om een plek te vinden. Zaterdagmiddag? Nog erger. Er zijn dan meestal minstens twee rijen aan officiële parkeerplaatsen gecreëerd, waardoor het ook nog eens krap is om rond te rijden. Als de winkels dicht zijn op zondag gaat het daarentegen prima. Geniet van deze parkeerplaats zolang het nog kan, want ze gaan op deze plek een park aanleggen met daaronder en een (betaalde) parkeergarage.

2. Parkeren op de Scheldekaaien

Aan de Scheldekaaien zijn een aantal plekken waar je gratis mag parkeren, Het gaat om de Sint-Michielskaai, Cockerillkaai en de Gerlachekaai. Ze zijn er flink aan het bouwen, daarom kun je er mogelijk niet altijd parkeren.

3. Parkeren op parking Pidpa

Aan Desguinlei 248 ligt de parkeerplaats van waterbedrijf Pidpa, hier kun je gratis parkeren. Ik heb er zelf wel eens mijn auto geparkeerd, maar ik vraag me toch stiekem af of het de bedoeling is op het terrein van een bedrijf.

4. Parkeren op de Linkeroever

Op het meest noordelijke deel van de Linkeroever kun je gratis parkeren. Het is vanaf daar ongeveer dertig minuten lopen naar de Groenplaats. Op zondag is het overal gratis en kun je dichterbij de voetgangerstunnel parkeren. Let wel op dat je niet in een blauwe zone gaat staan.

5. Parkeren op de Sloepenweg

Nu Antwerpen-Noord steeds populairder is geworden, is het parkeren daar ook betaald. Vooralsnog zijn er een aantal gratis plaatsen aan de Sloepenweg.

6. Antwerpen Zuid

Op de Gerard Le Grellelaan, Vogelzanglaan en Beukenlaan zijn heel veel gratis parkeerplaatsen. Deze plaatsen zijn trouwens ideaal als je naar Park Middelheim gaat.

7. Gratis parkeren op zondag

Op veel plekken in Antwerpen kun je op zondag gratis parkeren. Er zijn uitzonderingen, dus kijk goed of de plek waar je je auto neergezet hebt inderdaad gratis is.

Altijd even checken

In Antwerpen zijn ze druk aan het bouwen, de situatie kan daarom veranderen. Gratis parkeerplaatsen kunnen verdwijnen of betaald worden, daar zijn wij niet verantwoordelijk voor. Kijk voor je naar Antwerpen gaat op de website van de stad om de meest recent informatie te vinden.

Ook alle locaties van de P&R’s in Antwerpen kun je online vinden. Een ideale oplossing als je niet de hoofdprijs wil betalen om te parkeren. Twijfel je of je ergens mag parkeren, of wil je weten wat het tarief is? Bekijk de zonekaart van Antwerpen.

Meer informatie voor een dag of weekend in Antwerpen