Tijdens een stedentrip of een dag weg is het fijn om te besparen op noodzakelijke kosten, zo heb je extra budget voor leuke dingen. Wij delen onze tips voor gratis parkeren in Mechelen.

In Mechelen is het niet moeilijk om gratis of goedkoop te parkeren. De stad heeft namelijk verschillende randparkings, die gratis zijn of een voordelig tarief hanteren. Bekijk hier een overzicht van alle parkeerplaatsen en parkeergarages in Mechelen.

1. Overloopparking Nekker

Op 1,5 kilometer van de Grote Markt ligt de gratis parkeerplaats Overloopparking Nekker. Op zaterdag rijdt er tussen 09.00 en 19.00 een shuttlebus naar het centrum. Let op: bij evenementen in de Nekkerhal is deze parkeerplaats soms betalend of helemaal niet toegankelijk.

2. Parking Douaneplein

Gratis parkeren aan de rand van de stad. Deze parkeerplaats ligt vlakbij Overloopparking Nekker.

3. Parking Zandpoortvest

Ga je in het weekend naar Mechelen? Dan heb je geluk, want dan zijn verschillende parkeerplaatsen gratis, waaronder Parking Zandpoortvest. Doordeweeks betaal je tussen 08.00 en 18.00 €0,30 per uur, wat nog steeds voordelig is.

4. Parking Rode-Kruisplein

Bij Parking Rode-Kruisplein gelden dezelfde tarieven als bij Parking Zandpoortvest. Je parkeert hier gratis in het weekend.

Meer tips voor je bezoek aan Mechelen

Mechelen is een gezellige en compacte stad. Waar je ook parkeert, je staat nooit ver weg. De stad heeft genoeg te bieden voor een dag of een weekend weg. Hieronder vind je een aantal van onze favoriete hotspots in Mechelen.

Foto: Visit Flanders