halfjaar in België

Afgelopen maand woonde ik alweer een halfjaar in België. Tijd voor een nieuwe update!

De vorige keer dat ik een update schreef, woonde ik 3 maanden in Antwerpen. Alles ging goed: ik had een baan gevonden en daarmee was al het gedoe rondom het regelen van de verblijfsvergunning ook klaar. Ik beloofde voor de kerst een nieuwe update te doen, want dan zou ik een maand full time aan het werk zijn en kon ik vast een beter beeld schetsen.

Ik nam ontslag

Maar toen kwam die emigratiedip. Een belangrijke trigger daarvoor was mijn werk: wat viel die nieuwe job tegen zeg. Mijn taken bestonden vooral uit rotklusjes uitvoeren waar de rest niet aan toe kwam. Op gegeven moment zat ik zelfs achterstallig werk van februari vorig jaar te doen… Bovendien voelde ik niet echt een klik met het team. Het was gewoon niet helemaal waar ik op gehoopt had en ik vroeg me af of ik gewoon nog even moest wennen of dat het echt geen match was.

Eind december besloot ik de knoop door te hakken: ik nam ontslag. Heftige keuze, maar ik werd met de dag ongelukkiger daar. Afgelopen maand was ik dus werkloos, maar voelde ik me zoveel gelukkiger! Er viel echt een last van mijn schouders. Ontslag nemen voelde als een opluchting en is dus zeker de juiste keuze geweest. Al was het soms wel wat saai, zeker op grauwe regenachtige dagen.

halfjaar in België

Maar ik vond ook een nieuwe job

Gelukkig heb ik niet stil gezeten, want vandaag begin ik bij mij nieuwe baan! Ik had nooit durven dromen dat ik zo snel alweer aan de slag zou kunnen gaan. Dit keer voelde ik geen druk om zo snel mogelijk een contract te krijgen i.v.m. de verblijfsvergunning en kon ik dus wat kritischer zijn. Toch heb ik heel snel een toffe vacature gevonden die bij me past: als marketeer bij een uitgeverij. Ik ga 4 dagen in de week aan de slag, zodat ik ook nog genoeg tijd heb om mijn blogs te onderhouden.

Nu ik weer wat ademruimte heb (want zo voelt het) kan ik ook wat meer tijd investeren in mezelf. Sinds kort heb ik een abonnement bij de sportschool en ben ik alle yogalesjes aan het uitproberen. Van chips eten op de bank naar 3 x per week naar de sportschool! Dat had ik niet verwacht 😉

Halfjaar in België: more to come!

Inmiddels staat de teller alweer op 7 maanden in Antwerpen en begint het hier steeds meer als thuis te voelen. Ik kan niet wachten tot de dagen weer wat langer worden en de zon weer wat vaker schijnt. Dan kan ik langzaamaan weer op verkenning, want voor mijn gevoel heb ik nog steeds pas een klein deel van de stad gezien.

Over drie maanden zal ik jullie weer een update geven, ik ben heel benieuwd waar ik dan sta!

Lees ook: Zo ging het Shirley af na een half jaar in België