Hallerbos in bloei

Ieder jaar staan de wilde hyacinten een paar weken in bloei en kleurt de grond van het Hallerbos paars. Een goed moment voor een wandeling door het Hallerbos.

Wanneer de hyacinten precies bloeien, hangt af van het weer in het vroege voorjaar, maar meestal is de bloeiperiode ergens in april. De bloeiperiode van de bloemen is ongeveer twee weken. Via de bloei-updates op de website van het Hallerbos kun je op de hoogte blijven van hoe het staat met de bloei. Op die manier kun je inschatten wat het beste moment is voor je bezoek. Je kunt ook via Instagram kijken welke foto’s anderen plaatsen van het Hallerbos.

Hallerbos in bloei

Ik was net te laat om het Hallerbos vol in bloei te zien, maar dan is het nog steeds mooi.

Wil je dit jaar de paarse gloed in het Hallerbos zien? Houd de bloei-updates dan in de gaten om te ontdekken of het (nog) een goed moment is voor een bezoek. Het kan in de bloeiperiode druk zijn bij het parkeren in de buurt van het Hallerbos. Je zult ook niet de enige in het bos zijn, maar het blijft een prachtig gezicht. Op de website vind je meer informatie voor als je met de auto komt.

Meer informatie over het Hallerbos

De oudste vermelding van het Hallerbos stamt uit het jaar 686. Na de Eerste Wereldoorlog is er niets meer over van het bos, tussen 1930 en 1950 is het opnieuw bebost. Door de aanleg van de snelweg van Brussel naar Parijs moesten er bomen gekapt worden. Daarna zijn er nieuwe bomen geplant, dat maakt de huidige oppervlakte ongeveer 550 hectare.

Het Hallerbos is niet het enige bos waar de paarse bloemen bloeien. Heb jij al een keer een bos met wilde hyacinten bezocht?