nieuws over België en Nederland

Soms valt ons oog op opmerkelijk nieuws over België en Nederland. Wat dacht je van een rondweg waarover Nederland en België veertig jaar hebben overlegd? Of een voordeur precies óp de grens?

Nederland en België hebben 40 jaar overlegd over nieuwe rondweg

We nieuwe rondweg bij Baarle-Nassau en Baarle-Hertog is open. Een hele prestatie, want je gaat op die weg maar liefst acht keer de grens over. Om dat te realiseren hebben Nederland en België veertig(!) jaar overlegd. Lees het artikel over de rondweg bij Baarle.

Dit zijn de voordelen van de Benelux

De Benelux bestaat al 75 jaar. En hoewel je verwacht dat de Benelux is opgericht in België, Nederland of Luxemburg, ligt de oorsprong in Londen. Leer meer over de Benelux.

De beste friet van Europa haal je in Antwerpen

Maar hey, er staan ook Nederlandse adressen in de lijst. Bekijk hier waar je de beste friet haalt.

‘Help, mijn kinderen zeggen Nederlandse dingen’

Om het artikel van De Morgen hebben we gelachen en ons stiekem verbaasd. Belgische kinderen kijken naar Nederlandse tv en YouTubers, waardoor ze soms Nederlandse woorden overnemen. ‘Gaat dat ooit nog over?’ vragen Belgische ouders zich af. ‘Maar voor de rest is zijn woordenschat heel beschaafd, hoor.’ We hadden geen idee dat dit een ding was. Lees het artikel.

Belgen komen goedkoop boodschappen doen in Nederland

Yep, het is echt waar. Veel boodschappen zijn in Nederland iets goedkoper. Ongeveer 70 procent van de producten is in Nederland goedkoper, volgens Belgisch onderzoek. Lees meer over Belgen die boodschappen doen in Nederland.

De Pepernotenfabriek opent een winkel in Brugge

Wij zijn dol op pepernoten en over het algemeen is de keuze op dat vlak in Nederland iets groter. Hoewel dat nu niet meer helemaal waar is: de Pepernotenfabriek heeft een winkel in Brugge geopend. En lezen we nu tussen de regels door dat er ook een vestiging in Antwerpen komt? Yes, please! Lees het artikel over de Pepernotenfabriek.

‘Nederlanders zijn de Amerikanen van Europa’

Bijna twintig jaar geleden verhuisde Ivo Victoria van België naar Nederland. Voor een Franse vrouw. ‘Soms moeten mijn vrouw en ik lachen om het snelle, oppervlakkige contact dat Nederlanders maken. Jullie zijn de Amerikanen van Europa. Andere vreemdelingen vinden dat ook. Het is moeilijk om echte vriendschap op te bouwen met Nederlanders.’ Lees het hele interview.

De voordeur van Mevrouw Matthysen is half in België, half in Nederland

Dat levert problemen op én veel toeristen. Lees het hele verhaal.

Meer nieuws over België en Nederland

Wij delen regelmatig het opvallendste nieuws over België en Nederland. Wil je op de hoogte blijven? Volg Gids voor het Zuiden op Facebook om niets te missen.