Het was lang nogal uitgestorven op Gids voor het Zuiden. De tijd dat ik iedere paar maanden een persoonlijke update gaf, ging stilletjes voorbij. Ik zie het als iets goeds: mijn leven hier voelt inmiddels zo normaal dat ik niet de behoefte voel om alles op te schrijven. Zo hebben België en ik ongemerkt een zijden huwelijk bereikt: ik woon hier vier jaar.

Levensupdate in sneltreinvaart

Lang geleden deelde ik dat ik een huis heb gekocht, het testament schreef ik met de hand. Je zou denken dat ik inmiddels al lang en breed verhuisd ben. Niet dus. Het is nogal een langlopend nieuwbouwproject, dat inmiddels ook vertraging heeft opgelopen. Nog even geduld dus voor verhuisupdates. Qua werk ging ik van een toffe baan met veel te veel reistijd, naar een baan dichterbij huis waar ik best goed in was, maar die niet de kant op ging die ik wilde. In februari begon ik (weer) met een nieuwe baan , ik denk dat ik mijn draai heb gevonden. Ik had het onderschat: nieuw land, nieuwe baan, nieuwe branche. Misschien niet zo gek dat ik qua werk een paar dingen moest uitproberen.

De loopholes van emigreren

Net als mijn leven doodgewoon voelt, wrijft het universum me erin dat ik nog steeds ‘nieuw’ ben in België, een vreemdeling. In 2019 schreef ik over onverwachte problemen met adreswijzigingen en tweestapsverificatie. Bijna vier jaar later duiken er af en toe nog steeds zulke issues op. Zo kan ik het land in mijn App Store niet aanpassen naar België, omdat er een paar euro verdwaald tegoed op mijn account staat. Voorlopig geen Streamz (de ‘Belgische Videoland’) op mijn telefoon voor mij.

Van land wisselen blijft moeilijk

Verschillende apps en websites hebben er moeite mee om van land te wisselen. Ik weet het, ik weet het: van Nederland naar België verhuizen is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn mensen een stuk flexibeler dan het gemiddelde IT-systeem.

Lees hier alle updates van Shirley.