Bar Chapel

In de wijk Borgerhout in Antwerpen opende onlangs Bar Chapel: een pop-up zomerbar in een oude kapel, mét tuin. Een echt pareltje met prachtig interieur, fijne zitplekken en een wisselende menukaart. Terwijl je van buiten er zo voorbij zou fietsen!

bar chapel kapel bar chapel tuin

Roze boho stijl bij Bar Chapel

Na een kort fietstochtje komen we aan bij Bar Chapel. Van buiten zou je niet verwachten dat er zo’n mooie ruimte met grote tuin achter schuilt. Echt een verborgen parel. Eenmaal binnen kijken we onze ogen uit: elk hoekje is mooi ingericht. Eigenaresse Sanne heeft het interieur in een ‘roze boho stijl’ ingericht. Ik waan me direct weer terug in Marokko.

Binnen kom je eerst langs de grote bar, die in de kapel staat. Vanuit daar kijk je op een lange rij tafels voor een roze muur. Het lijkt wel alsof we per ongeluk op iemands bruiloft zijn beland. Maar onze aandacht gaat toch vooral direct naar die heerlijke binnentuin. Daar vind je lange tafels met vriendengroepen, vriendinnen op chillkussens onder een afdakje en ouders met kids bij de zandbak.

bar chapel drankje bar chapel eten

Elke week een ander menu

Op de kaart vind je lokale biertjes en homemade limonades. Daarnaast is er een wisselend menu. Elke week wordt in samenwerking met een andere partij het eten verzorgd. De week dat wij er zijn wordt er Marokkaans gekookt door VZW Safe Space. We gaan voor de kip tajine en de mezze: ‘tapas’ uit het Midden-Oosten. Het is super lekker!

Op zondag kun je ook brunchen bij Bar Chapel en kun je met vrienden komen BBQen! Voor €2,50 mag je gebruik maken van een van de grote BBQs die in de tuin staan. Bar Chapel zorgt voor houtskool en servies, je moet zelf je eten meenemen. Hoe leuk is dat?

Goed om te weten: je kunt hier enkel met cash of de bank-app betalen. Gelukkig is Shirley al zo ingeburgerd dat zij voor ons kan betalen met haar bank-app.

bar chapel

Zomerbar

Bar Chapel is een pop-up zomerbar, en verdwijnt na de zomer helaas dus weer. Gelukkig is het nog niet zover. Naast borrelen worden er ook regelmatig workshops georganiseerd. Houd de Facebookpagina in de gaten voor alle nieuwtjes.

Bar Chapel – Kerkstraat 150 in Antwerpen.

Op zoek naar meer hotspots in Antwerpen?