Graanmarkt 13

Afgelopen week ging ik samen met mijn vriend en schoonouders uit eten bij Graanmarkt 13 in Antwerpen. Nog op zoek naar een bijzonder restaurant in Antwerpen? Lees dan verder!

Graanmarkt 13

Ik heb het geluk dat mijn schoonouders feestelijke gebeurtenissen graag vieren met lekker eten en een goed glas wijn. Eerder gingen we om die reden al eens naar restaurant Matty (ook een aanrader!), dit keer vierden we de verjaardag van mijn vriend bij Graanmarkt 13.

Ook Graanmarkt 13 is ietwat boven mijn studentenbudget, maar wel echt een aanrader als je iets te vieren hebt. Ik neem je graag mee in onze ervaring bij dit bijzondere restaurant!

interieur Graanmarkt 13 interieur Graanmarkt 13
Beeld: Graanmarkt 13

Klein, maar fijn

Het restaurant bevindt zich in de kelder van het pand, bij binnenkomst neem je direct de betonnen trap naar beneden. Zo kom je uit in het kleinschalige restaurant met bijbehorende binnentuin waar je met mooi weer heerlijk kunt lunchen of dineren.

Doordat de ruimte niet al te groot is, blijft het lekker knus. Geen massaproductie hier, maar aandacht voor iedereen. Dat betekent wel dat de tafeltjes in twee shifts te boeken zijn: om 19:00 of om 20:30. Boek je om 19:00, dan heb je kans dat je om 20:30 moet vertrekken. Wil je lekker lang tafelen, boek dan de late shift. Voor ons was dit geen probleem, maar iets om mee rekening te houden.

menu Graanmarkt 13 menu Graanmarkt 13 menu Graanmarkt 13 menu Graanmarkt 13

Groenten spelen de hoofdrol

Graanmarkt 13 werkt met een vast menu, dat elke week verandert. Hierbij kun je kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Seppe Nobels is de chef van het restaurant, hij kookt het liefst met verse en lokale ingrediënten. Groenten spelen een hoofdrol, niet voor niets werd zijn restaurant eerder al tot ‘Best vegetable restaurant 2015’ gekroond door We’re Smart Green Guide.

Ons menu zie je hierboven, met o.a. ‘asperges à la Flamande’, kalfsoester met heerlijke bijgerechten zoals een vegetarische ceasar salade waarbij de sardientjes waren ingewisseld voor linzen, en een heel bijzonder toetje van o.a. ijs van karnemelk en reepjes venkel.

Ik hou meestal niet zo van verrassingsmenu’s, maar hier kun je vol vertrouwen een tafeltje boeken: alles was ontzettend lekker. Bij elke gang is er een passende wijn als je dat wil, en deze glazen worden niet zuinig ingeschonken.

Graanmarkt 13 Graanmarkt 13
Blijven slapen?

Naast lekker eten kun je bij Graanmarkt 13 ook terecht voor bijzondere cadeaus en mooie accessoires voor in huis. En rol je na het eten het liefst meteen je bed in? Boek dan de bijbehorende b&b.

Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 12:00 en 14:30 voor lunch en tussen 18:00 en 22:00 voor diner. Bekijk de website voor meer informatie over Graanmarkt 13 of om een tafel te reserveren.

Graanmarkt 13 – Graanmarkt 13, Antwerpen

Op zoek naar meer hotspots in Antwerpen?