Kaffeenini

Ben je tijdens het shoppen toe aan een koffiepauze? Stop dan zeker bij Kaffeenini.

Een vleugje Berlijn

Het gezellige vintage interieur, de houten muur en de race-fiets: Kaffeenini heeft een vleugje Berlijn. Dat is niet helemaal toevallig, want eigenaresse Annick woonde een tijdje in de Duitse hoofdstad. Dat vleugje Berlijn zie je ook terug op de menukaart: naast goedbelegde bagels staan er ook flammküchen op. Dat zijn van die flinterdunne pannenkoeken met hartig beleg.

Ook als je alleen voor een ‘tas koffie’ (da’s Vlaams voor kop of mok) komt is er genoeg keuze. Wat dacht je van een cappuccino met slagroom, chocolade en stukjes banaan? Of een latte met chocola en munt? Of pure chocolademelk met honing en chili? Ik vond het lastig kiezen, maar ging uiteindelijk voor de cappuccino met cookie crumble, en die was heerlijk!

Te veel poespas? Een gewone espresso of koffie zetten doen ze ook goed.Vrolijke gele deur en luifels

Kaffeenini ligt aan een soort mini pleintje aan de Nationalestraat, een leuke winkelstraat met allemaal boetiekjes en aparte winkeltjes. Kaffeenini valt meteen op door zo’n vrolijke gele deur en luifels. Mocht je binnenkort een dagje Antwerpen doen, ga dan zeker hier even langs! Zit Kaffeenini vol? Bezoek dan Barnini, de andere koffiebar van dezelfde eigenaren aan de Vogeltjesmarkt.

Meer hotspots in Antwerpen.

Kaffeenini – Nationalestraat 114A, Antwerpen