Buchbar

Koffie en boeken, is er een betere combinatie? Bij Buchbar in Antwerpen kun je voor beide terecht.

In 2014 opende Belgisch actrice Kim Hertogs Buchbar: een boekenwinkel en koffiebar in een. Ze liet zich inspireren door hippe conceptstores in Berlijn en New York. Inmiddels heeft Buchbar sinds 2018 nieuwe eigenaren, maar je kunt er nog steeds terecht voor goede koffie en mooie boeken.

Buchbar interieur

zoetigheden

Buchbar: koffiebar en boekenwinkel in een

Buchbar zit in een klein pandje, net om de hoek van de gezellige Volksstraat. Een paar tafeltjes en een gezellige zithoek, meer moet dat niet zijn. Als je van voor naar achterin de zaak loopt beland je tussendoor ineens in een boekenwinkeltje.

Hier vind je klassiekers, maar ook minder bekende werken. Grappige cadeauboekjes, serieuze romans en bijzondere kinderboeken: van alles wat. Bij de meeste boeken hangt er een persoonlijke notitie bij, met een korte omschrijving of een berichtje waarom dit boek een aanrader is. Leuk!

>> Lees ook: 5 x koffietentjes in Brussel <<

Buchbar

Ontbijt, lunch of iets lekkers

Wie meer dan ‘een klein hongerke’ heeft kan hier ook terecht voor ontbijt of lunch. Of voor wie iets langer blijft hangen: bier en wijn staan ook op de kaart. Fijn plekje om inspiratie op te doen, nog even snel een cadeautje te kopen of om neer te ploffen met een koffie en een goed boek. Geopend van woensdag tot en met zondag, van 11:00 tot 18:00.

Buchbar – Scheldestraat 79, Antwerpen