Luddites books & wine

Antwerpen is een nieuwe hotspot rijker: Luddites Books & Wine. Een boekenwinkel slash wijnbar.

Luddites books & wine
Boekenkasten tot aan het plafond

De entree van Luddites Books & Wine zet meteen de toon: een statige marmeren trap met daarop een groene loper lijdt je naar de eerste verdieping van het pand. Daar vind je de boekenwinkel, met kasten tot aan het plafond. Het lijkt wel alsof we in het kasteel van Belle & het Beest zijn beland.

Onlangs opende Vlaamse Jorien samen met haar Amerikaanse compagnon Richard deze nieuwe hotspot in Hopland. De twee leerden elkaar kennen via Tinder, al sloeg er geen spreekwoordelijke vonk over. Wel deelden ze de liefde voor literatuur. Jorien droomde als klein meisje al van een eigen boekenwinkel en Richard zag dat ook wel zitten.

>> Op zoek naar meer leuke hotspots in Antwerpen? <<

boekenkast cafe Luddites books & wine

Boeken en wijn

Op de eerste verdieping tref je meestal Jorien, die je graag boekentips geeft. In de kelder vind je een kleine, maar knusse afdeling met de mooist kinder(prenten)boeken. Neem je de trap omhoog dan kom je in Richard’s domein: de wijnbar. Hij geeft je graag advies en als je liever een biertje of fris wil kan dat natuurlijk ook. Er is geen wifi, dus kom hier niet om te flexwerken. Er staat wel een doos met oldschool spelletjes. Een boek lezen kan natuurlijk ook: wie er een boek koopt krijgt z’n eerste glas wijn voor de helft van de prijs.

Luddites Books & Wine is tot 21:00 geopend, je kunt hier dus ook na je werk nog even neerploffen met een wijntje en een goed boek. Kom je overdag en vind je het nog te vroeg voor wijn? Ze serveren ook koffie met een goed stuk taart.

Naast Nederlandse literatuur vind je hier ook een groot aantal Engelstalige boeken. Het doel is om het grootste Engelstalige aanbod van Antwerpen te hebben, maar daar zijn ze waarschijnlijk nu al in geslaagd.

Luddites Books & Wine – Hopland 34, Antwerpen