maurice brunchbar

Een tijdje terug sprak ik samen met een vriendinnetje af om te lunchen in Antwerpen. We eindigden bij Maurice brunchbar op de grens van Berchem en  Zurenborg, twee van de meest hippe en opkomende wijken van ‘t Stad.

maurice brunchbar

Bompa Maurice

Maurice brunchbar is opgericht door Véronique Leysen, een echte BV’er ( = Bekende Vlaming). Deze voormalig actrice, presentatrice en zangeres nam haar ‘bompa’ als grote inspiratiebron en de brunchbar voelt daardoor ook als een gezellige huiskamer. Grote tapijten op de grond, knusse boeketjes gedroogde bloemen op tafel..

Inmiddels heeft Véronique het roer overgedragen aan een andere eigenaar, zodat ze zich op nieuwe projecten kan richten. De brunches smaken er gelukkig niet minder lekker om!

Lees ook: Hotspots in Antwerpen: onze favorieten

maurice brunchbar maurice brunchbar

Uitgebreid brunchen bij Maurice Brunchbar

De naam verklapt het natuurlijk al een beetje: bij Maurice brunchbar kun je terecht voor de lekkerste brunches. Je kunt kiezen uit verschillende opties, zo uitgebreid als je wil. Ik ging voor een typisch Vlaams ontbijtje inclusief een zachtgekookt eitje met soldaatjes. Naast de ontbijtjes staan er ook lekkere salades, tartines en pancakes op de kaart.

De bediening was wat traag, maar dat paste eigenlijk wel bij de ambiance. Ik kan me zo voorstellen dat bompa Maurice ook niet meer de snelste is ;-).

maurice brunchbar maurice brunchbar

Mooiste straatje van Antwerpen

Ben je ‘uit-gebruncht’? Vergeet na het verlaten van de brunchbar vooral niet om je heen te kijken. Maurice ligt in misschien wel het mooiste straatje van Antwerpen: de Cogels-Osylei. De straat staat bekend om zijn prachtige herenhuizen gebouwd in Jugendstil stijl, kenmerkend voor de belle époque.

Maurice Brunchbar – Cogels-Osylei 88, Antwerpen

Benieuwd naar meer hotspots in Antwerpen?