Restaurant Camino

Voor Korean comfortfood in Antwerpen ga je naar restaurant Camino. Begon ooit als broodjeszaak, zit inmiddels elke avond stampvol.

Liefde op het eerste gezicht

Chef David en gastvrouw Lynn leerde elkaar kennen bij een eerder horecabaantje. Het was liefde op het eerste gezicht en de twee besloten samen een zaak te openen. Waarom ze voor de Koreaanse keuken kozen? David kocht een kookboek op Amazon, en koos ‘m vooral om de prachtige cover. Het bleek een boek over Koreaans eten te zijn, een tot dan toe genegeerde keuken in ‘t Stad.

Restaurant Camino

Van broodjes naar gerechten bij Camino Antwerpen

Camino begon als broodjeszaak op de Vrijdagmarkt. Simpele maar overheerlijke broodjes kimchi en andere Koreaanse sandwiches. Elke dag stond er een lange rij voor de sandwiches. Toen ontstonden de plannen voor een echt restaurant, waar mensen ook konden avondeten en het menu uitgebreider zou zijn dan enkel broodjes: restaurant Camino.

Camino verhuisde naar het Munthof, een verborgen pleintje vlakbij de Kloosterstraat. Niet alleen de zaak werd groter, ook de menu kaart breidde uit met o.a. noodle en rice bowls, pork buns en gerookte aubergine met ponzu en sesam. Nog steeds is de kaart niet super uitgebreid, maar wat je krijgt is goed.

restaurant camino

De classics

Wij gingen voor de classics: de noodle en rice bowl. Lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder, maar alle smaken zijn zo verfijnd! Onwijs lekker. Ook de porties vullen beter dan je op het eerste gezicht denkt. En dat voor een schappelijke prijs: €15,50 per bowl.

Restaurant Camino is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, voor lunch en diner.

Camino – Muntstraat 4, Antwerpen. 

Op zoek naar meer hotspots in Antwerpen?