Le John burrata

Afgelopen maand hadden we iets te vieren, dus zocht ik een passend restaurant uit voor de gelegenheid. We kozen voor Le John.

Restaurant in oud schoolgebouw

Sinds 2010 vind je restaurant Le John in het prachtige art-deco gebouw van het Sint-Lievenscollege, in Antwerpen. Op de oude schoolstoelen na zie je daar verder niets van terug: Le John is strak en minimalistische ingericht, maar wel in een gezellige fifties stijl. Het geheel heeft iets romantisch, perfect voor een diner voor twee.

>> Op zoek naar meer restauranttips in Antwerpen? <<

Wat staat er op het menu?

Mijn vriend en ik vieren dat ik een nieuwe baan heb, dus bestel ik direct mijn favoriete cocktail (een Moscow Mule) om te kunnen proosten. We krijgen meteen ook wat zoete aardappelchips met een fris dipsausje erbij geserveerd.

We openen de menukaart en hoewel we bij een bezoek aan een nieuw restaurant meestal allebei iets anders proberen te bestellen zodat we van elkaar kunnen proeven, valt bij ons allebei het oog op de burrata met witloof, porchetta en gekarameliseerde ui. Voordeel is wel dat we nu niet hoeven te delen, want de buratta is heerlijk, zo zacht!

Als hoofdgerecht bestelt mijn vriend de risotto met eekhoorntjesbrood, ik ga voor de ravioli met everzwijn. De kaart is niet uitgebreid, wat voorkomt dat we keuzestress krijgen. Naast onze gerechten vind je ook nog een spaghetti, pappardelle, een tortellini en wat vleesgerechten op de kaart. Geen klassieke Italiaan dus, maar de liefhebber van de Italiaanse keuken kan hier wel goed terecht.

Le John burrata

hoofdgerecht

Le John is een aanrader als je iets te vieren hebt

Ook het hoofdgerecht is heerlijk. We werpen vervolgens nog een blik op de dessertkaart, maar eigenlijk hebben we genoeg gegeten. Bovendien zijn de desserts niet heel verrassend: op de kaart staan een crème brûlée, een chocolade fondant, een tarte tatin en kaas. We besluiten nog even van ons wijntje te genieten en dan naar huis te wandelen.

Wanneer ik het toilet zoek, ontdek ik dat er op de eerste verdieping ook nog een heuse loungebar zit. Leuk als je na het eten nog even wil naborrelen met een goed glas wijn of een lekkere whisky.

Le John heeft iets romantisch, door de gedimde lichten wordt een intieme sfeer gecreëerd. De heerlijke gerechten stralen iets chics uit, toch valt de rekening nog best mee: voor 2 voor- en 2 hoofdgerechten, een fles bruiswater en 2 drankjes betalen we net geen €100 euro. Dat komt goed uit, want mijn eerste loon moet natuurlijk nog wel gestort worden ;-).

Le John – Kasteelpleinstraat 25, Antwerpen