restaurant Matty

Naast talloze koffie- en brunchtentjes vind je in Antwerpen ook een aantal goede restaurants. Iedereen kent natuurlijk The Jane, maar voor een iets vriendelijker prijsje kun je ook chic uit eten gaan bij restaurant Matty.

Afgelopen zomer genoot ik hier van een viergangendiner, ter ere van de verjaardag van mijn schoonmoeder. Een bijzondere gelegenheid, dus gingen we naar een bijzonder restaurant. Misschien niet een waar je elke week naartoe zult gaan, maar ik tip ‘m graag voor wanneer je iets speciaals te vieren hebt.

restaurant Matty

Sterk in zijn eenvoud

Hoewel restaurant Matty in een prachtig pand huist, valt het niet direct op dat er een restaurant zit. En ook het interieur is strak en zonder poespas. In de langwerpige ruimte kun je kiezen voor de wat knussere voorkamer, of de ruimte vlakbij de lichte serre. In de zomer kun je bij mooi weer zelfs buiten eten.

Ook het menu is sterk in zijn eenvoud. Chef Matty van den Brande (ja, daar komt de naam vandaan!) maakt met soms eenvoudige ingrediënten altijd al verfijnde en smaakvolle bereidingen. Niet voor niets wordt restaurant Matty door Gault&Millau getipt.

restaurant Matty restaurant Matty restaurant Matty

Chic, maar no-nonsense

Wat ik, naast de goddelijke gerechten, het leukste van restaurant Matty vond was de sfeer. Hoewel de eerste indruk vrij chic is, en het prijskaartje (€58 voor een viergangendiner) ook niet mis, hangt er wel een ongedwongen sfeer. Matty komt zelf aan tafel het menu toelichten en samen met het beperkt aantal tafeltjes krijg je zo toch dat ‘huiskamergevoel’.

Restaurant Matty is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner (zaterdagen uitsluitend diner).

Matty – Brederodestraat 23, Antwerpen

Op zoek naar meer hotspots in Antwerpen?