Op zoek naar een leuke lunchplek in Antwerpen? Bij het recent geopende HART kun je terecht voor een heerlijke lunch of een all day breakfast – 100% vegan. Lees meer over onze ervaring bij deze toffe hotspot.

HART HART

Een mooi interieur

Op een zaterdagmiddag struinen m’n vriend ik met rammelende buikjes door Antwerpen, op zoek naar een plek om te lunchen. Per toeval lopen we langs HART, en de mooie minimalistische uitstraling maakt ons nieuwsgierig en zorgt dat we naar binnen stappen.

Eenmaal binnen zien we een gezellig interieur: een mix van rode en roze tinten, gecombineerd met donkergroen en kussentjes gemaakt van kelims. Ik weet niet of dit oppervlakkig is, maar bij een mooi interieur heb ik alvast goede hoop voor de menukaart. We nemen plaats en we hebben geluk: niet veel later zit de hele zaak vol.

HART HART
Relaxte vegans

Bij HART kun je terecht voor een lekkere lunch en – mijn favoriet – all day breakfast. Want zeker in het weekend wil ik niet vroeg m’n bed uit hoeven om ergens lekker te kunnen ontbijten. Naast de menukaart krijgen we ook een uitgebreide theekaart. Terwijl ik de kaart bestudeer denk ik bij mezelf ‘zou dit een vegan restaurant zijn?’. De gerechten met tofu en havermout met plantaardige melk doen me er aan denken, maar verder vind ik de kaart er vrij normaal uit zien.

Ik draai de menukaart om en lees dan inderdaad dat HART een volledig plantaardig menu heeft, en zo rekening houdt met het welzijn van de planeet en de dieren – zonder daarbij in te leveren op smaak. Een duidelijke en relaxte boodschap. Het lijkt een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met plantaardig eten, omdat eigenlijk alle gerechtjes op de kaart ook terug te vinden zijn in ‘reguliere’ lunchttentjes.

HART

Avocado toast & havermout pap

Wij gaan voor avocado toast en havermout pap, en dat blijkt een goede keuze te zijn. Al twijfel ik wel een beetje wanneer mijn buren een vegan lasagne en een ‘healthy bowl’ geserveerd krijgen. Ook die zien er onwijs goed uit! Het stuk bananenbrood dat we bij onze thee geserveerd krijgen is royaal en misschien wel het lekkerste bananenbrood dat ik ooit geproefd heb. Zo smeuïg!

Op het eerste oog lijken de porties klein, maar we zitten allebei goed vol. Als blogmeisje vind ik het natuurlijk extra leuk dat er ook aandacht is besteed aan de opmaak van het bord.

HART HART
HART: aanrader voor iedereen

HART is een aanrader voor iedereen: of je nou vegan eet of niet, plantaardig eten eens wil proberen of wanneer je op zoek bent naar een ‘gewoon’ lunch restaurant. Er mogen dan 100% plantaardige gerechten worden geserveerd, uiteindelijk staan ook bij HART de klassiekers als pancakes en wentelteefjes op de kaart.

Tel daarbij de prachtige inrichting, de vriendelijke bediening én de hele chille playlist op en je komt uit op een echte aanwinst voor Antwerpen!

HART – Minderbroedersrui 34 Antwerpen

Bekijk ook onze andere hotspots in Antwerpen.