vegan ijssalon Icelab

Antwerpen is een nieuwe hotspot rijker: vegan ijssalon Icelab nicecream creations. De allereerste vegan ijssalon van België!

vegan ijssalon Icelab

Een nieuwe hotspot in Antwerpen

Het voelt een beetje dubbel om in deze tijd over een nieuwe hotspot te schrijven. #blijfinuwkot is nog steeds het devies, maar we willen ook alle (horeca)ondernemers steunen. Misschien kunnen we het goedpraten wanneer vegan ijssalon Icelab (net als voor ons) op je route naar de supermarkt ligt? Dan kun je best wel even stoppen voor een ijsje toch?

En anders is dit alvast een goede tip voor wanneer de coronacrisis voorbij is. Zet het op je to do lijst, want hier wil je naartoe!

De allereerste vegan ijssalon

Een vegan ijssalon, die was er nog niet in Antwerpen. Daar moest verandering in komen, vond eigenaresse Hilde Gos. Hiervoor werkte ze bij Gaia, een actiegroep die opkomt voor de rechten van dieren. Een vegan ijssalon past dus helemaal in haar straatje.

Je kunt kiezen uit 18 verschillende soorten smaken ijs. Waar bij andere ijssalons je keuze vaak beperkt wordt tot sorbetijs als je veganist bent, heb je hier ruim keuze uit de heerlijkste en romigste smaken. Cheesecake, tiramisu, pistache, speculoos… allemaal even lekker.

Zelf ben ik geen veganist, maar ik vind het leuk om op zoek te gaan naar plantaardige alternatieven. Dat is soms lastig (zo vind ik sojayoghurt soms naar karton smaken), maar Icelab doet het goed: tot nu toe heb ik bij geen enkele smaak verschil geproefd met ijs van zuivel.

>>Klik hier voor meer vegan hotspots in België<<

vegan ijs

100% vegan én duurzaam

Alles bij Icelab nicecream creations is vegan. Dus ook de slagroom en de toppings (discodip!) voor op je ijs. Elke smaak is ook als milkshake verkrijgbaar en in de zomer zullen er ook hondenijsjes zijn. Hoera! In het najaar staan Belgische wafels op de planning, uiteraard ook 100% vegan. We kunnen niet wachten.

Icelab denkt niet alleen aan de dieren, maar ook aan de planeet. Daarom gebruiken ze alleen maar bio afbreekbaar verpakkingsmateriaal. Zelfs je ijslepeltje is 100% composteerbaar!

Icelab nicecream creations – Oudevaartplaats 38, Antwerpen