Lunchen in de Theaterbuurt

Op zoek naar een plek om te lunchen in de Theaterbuurt in Antwerpen? Hier moet je zijn. Handig als je naar het theater gaat, maar ook tussen het winkelen door zijn dit fijne hotspots.

1. Wasbar

De Wasbar is een plek om te eten en tegelijkertijd een wasserette. Door dit concept is de Wasbar bekend geworden, ik had er al van gehoord voordat ik er eindelijk ging lunchen. Het menu is gevarieerd, maar uit de keuken worden vooral heerlijke burgers en bagels geserveerd.
Wasbar – Graanmarkt 15 in Antwerpen.

2. Lunchbox

Strijk neer op het terras in de zon, of in de winter op het winterterras met warmteblazers en dekentjes. Lunchbox is een healthy food café met een kleurrijk interieur. Van het menu word je vast net zo blij. Het is lastig kiezen tussen al die lekkere hartige taarten, foccacia’s, salades, wraps en pasta’s.
Lunchbox – Nieuwstad 8-10 in Antwerpen.

3. Mattina

Een niet te ingewikkelde lunch is soms best lastig te vinden tussen alle hippe hotspots. Voor goede belegde broodjes moet je bij Mattina zijn, maar je kunt hier ook soep of salade bestellen.
Mattina – Mechelseplein 13 in Antwerpen.

4. Barnini

Maak het jezelf comfortabel bij Barnini, aan het vintage interieur zal het niet liggen. Bij Barnini eet je verse bagels, maar ook de koffies zijn een traktatie. Niet voor niets is er ook een ‘zusje’ Kaffeenini, dat zich focust op de overheerlijke verse koffie.
Barnini – Oudevaartplaats 10 in Antwerpen.

Barnini Antwerpen

5. Le Pain Quotidien

Inmiddels vind je Le Pain Quotidien in meerdere landen, maar het begon allemaal in België. Haal een broodje in de bakkerij of ga zitten voor een uitgebreide lunch. Van salade tot soep, belegd brood, eieren of één van de seizoensspecials, er is voor ieder wat wils. Er staan ook limonades en heerlijke taartjes op het menu (two of my favourites, heb je het door?).
Le Pain Quotidien – Graanmarkt 6 in Antwerpen.

6. Lints

Misschien heb je al geluncht, maar nog ruimte voor iets zoets. Bij Patisserie & Tearoom Lints hebben ze echt dé lekkerste en mooiste gebakjes. Het aanbod staat garant voor keuzestress, maar van niet kiezen, krijg je meer spijt.
Lints – Vleminckveld 68  in Antwerpen.

7. Fabrik

Van tosti’s of een wrap tot salade of een burger. De keuze is reuze bij Fabrik. In het weekend kun je tot 12.30 terecht voor een speciaal brunchmenu.
Fabrik – Oudevaartplaats 44 in Antwerpen.

8. Konditori

Voor patisserie en koffiekoeken is Konditori aan aanrader. Iets prijziger dan gemiddeld, maar als je proeft, weet je waarom.
Konditori – Schermersstraat 8 in Antwerpen

Meer hotspots in Antwerpen.

Overnacht in de Theaterbuurt

Ga je een weekendje weg of wil je na je bezoek aan het theater in de buurt overnachten? Bekijk het overzicht met hotels in de Theaterbuurt in Antwerpen.

Wat is jouw favoriete plek voor een lunch in Antwerpen?