ijssalons in Antwerpen

IJssalons kunnen er nooit te veel zijn in een stad. Wij zetten onze favoriete ijssalons van Antwerpen op een rij. Waar je ook bent, er is altijd wel een ijssalon in de buurt.

1. Icelab Nicecream Creations

Icelab is de allereerste vegan ijssalon in Antwerpen. Je kunt kiezen uit 18 ijssmaken. En waar je als vegan bij sommige ijssalons beperkt bent tot sorbetijs heb je hier keuze uit heerlijke romige smaken. Lees ons artikel over Icelab. Ook al iets om naar uit te kijken: in de koudere maanden willen ze pannenkoeken en wafels gaan verkopen.

Icelab – Oudevaartplaats 38.

2. Borgo Gelato

Al een paar jaar een succes in Borgerhout en sinds 2020 ook aan het Theaterplein te vinden met hun verse schepijs. Met twee ijssalons aan één plein (Icelab ligt ook aan het Theaterplein), is het hier sowieso de place to be voor icecreamlovers.

Borgo Gelato – Sint-Janstraat 50 (Borgerhout) en Nieuwstad 16 (Theaterbuurt).

3. Gelato Factory

In de wijk ‘t Zuid vind je Gelato Factory. Naast acht basissmaken zijn er ook altijd een aantal verrassingen bij. De ijssalon zit vlak bij de Waalse Kaai, een populaire plek waar je gratis kan parkeren. Ideaal om nog een ijsje te halen voordat je naar huis rijdt.

Gelato Factory – Verschansingstraat 57.

4. Cremerie Germaine

We gaan van zuid naar noord, waar we Cremerie Germaine vinden. Ze verkopen niet alleen ijs en ijscoupes, maar ook pannenkoeken en gelato cocktails. Yes please!

Cremerie Germaine – Nassaustraat 13.

5. Montebello Hoeve schepijs

Hoeve schepijs van Heuninghof in Olen, verkocht vlakbij het centrum van Antwerpen. Iedere week ligt er een nieuwe smaak in de vitrine.

Montebello Hoeve schepijs – Montebellostraat 5.

6. Gelateria Savini

Pal aan de Dageraadsplaats, het gezellige plein in Zurenborg, vind je Italiaanse Gelateria Savini. Een goede reden om Zurenborg te verkennen en daar nátuurlijk een ijsje te eten.

Gelateria Savini – Dageraadsplaats 29a.

7. Compagnie Belge

Hartje centrum vind je Compagnie Belge met ambachtelijk schepijs, Luikse wafels, iced coffee, milkshakes… De moeite waard om aan te schuiven.

Compagnie Belge – Grote Markt 16.

8. Foubert

IJs, pannenkoeken, chocoladefondue. En voor wanneer heet kan: er zijn veertig zitplaatsen voor wie even uit de zon wil zitten.

Foubert – Grote Markt 31

9. Milanese Gelato

2020 is een goed ijsjaar voor Antwerpen. Milanese Gelato is maar liefst de derde nieuwe ijssalon die we ontdekt hebben. Ze hebben een beperkt aantal smaken, maar de smaken die we tot nu toe geproefd hebben, zijn allemaal heerlijk.

Milanese Gelato – Vleminckveld 6

Milanese Gelato, een heerlijke ijssalons in Antwerpen

Nog tips voor ijssalons in Antwerpen? Laat het ons weten in een reactie.