Mijn verhuizing naar België heeft een lange aanloop gehad, maar nu is de knoop definitief doorgehakt.

In gedachten ben ik al maanden bezig met de voorbereidingen voor mijn verhuizing. In de tweede helft van 2018 zette ik zelfs al kleine stappen de goede kant op. Samen met mijn vriend ging ik op zoek naar een appartement in Antwerpen en ik hielp hem met verhuizen. Ondertussen zit ik zelf nog steeds veilig in mijn appartement in Utrecht.

De knoop is doorgehakt

Ik had in mijn hoofd dat ik eerst een baan in België zou vinden, mijn huis verkopen zou dan minder haast hebben. Uiteindelijk bleek de omgekeerde volgorde handiger te zijn. Maar werk opzeggen, betekent dat ik geen geld meer heb voor mijn huis en zo keerde de volgorde om. In januari zette ik eindelijk een grote stap voor mezelf: ik heb mijn huis verkocht en mijn baan opgezegd.

Ik ga emigreren naar België

Ik werk nog een paar weken in Nederland en daarna ben ik vrij (a.k.a. werkloos) om alles in en om mijn huis te regelen. Inpakken, spullen verkopen, uitschrijven, inschrijven, verzekeringen opzeggen en nieuwe Belgische verzekeringen uitkiezen. Met sommige van die zaken ben ik al begonnen, maar ik denk dat ik nog genoeg te doen heb voordat ik officieel ga samenwonen in België. Je kunt mijn verhalen hier blijven volgen.

De laatste paar weken in een vertrouwde bubbel

Nu het officieel is, krijg ik steeds vaker de vraag hoe ik me voel. Om eerlijk te zijn, voel ik me opvallend rustig sinds de knopen zijn doorgehakt. Mijn huis hoeft niet meer netjes te zijn voor de bezichtigingen en op mijn werk gaat alles door. Ik zit nog een paar weken in mijn vertrouwde bubbel en daar geniet ik maar van, voor zolang het duurt.

Heb je het leuke nieuws gelezen? Waarschijnlijk verhuist Marlous deze zomer ook naar België!

Verhuizen voor de liefde? Nope, it was always chocolate 😉