Masalatop Leuven

Hoeveel Indiase restaurants heeft een stad nodig? Ik durf geen antwoord op deze vraag te geven. In Leuven heb je in ieder geval verschillende opties. Mijn persoonlijke favoriet: Masalatop.

Tikka masala for dinner is altijd goed als je het mij vraagt en ik ben gek op naanbrood. In de keuken van Masalatop werken ze met zelf gemengde kruidenmixen en ze gebruiken een traditionele Indische tandoori-oven, een klei-oven die tot vierhonderd graden verhit kan worden. Je kunt bij de open keuken naar binnen gluren als je benieuwd bent.

Restaurant Masalatop is niet heel groot, dus als je zeker wil zijn van een plaats kun je het best reserveren. Je vindt Masalatop in een zijstraat van de Muntstraat, de restaurantstraat in Leuven. Mocht er geen tafel vrij zijn, zijn er genoeg andere restaurants in de buurt, maar Masalatop is het bemachtigen van een tafel zeker waard. Handig om te weten: er staan genoeg vegetarische gerechten op het menu. Mocht je er net als ik van houden om je van tevoren te verlekkeren, de menukaart vind je hier.

Lees ook: Hotspots in Leuven: onze favorieten

Masalatop Leuven

Meer zin in tapas en cocktails?

In de zomer van 2018 geopend door dezelfde eigenaar: Masalabar (Muntstraat 22). Je kunt er ‘tapas’ in Indianse stijl eten in en proosten met een cocktail. Aangezien ik het eten bij Masalatop heerlijk vind, staat deze bar op mijn lijstje van te bezoeken restaurants. Mijn vriend woont niet meer in Leuven, maar dit lijkt me een goede reden om die kant weer eens op te gaan. Als je al bij Masalabar geweest bent, laat dan weten wat je ervan vond.

Masalatop
‘s-Meiersstraat 3 in Leuven

Masalabar
Muntstraat 22 in Leuven

Hoofdafbeelding: Masalatop