Leukste kerstmarkten in België

Kom alvast in de kerststemming met een bezoek aan een kerstmarkt. We hebben een aantal van de leukste kerstmarkten in België op een rij gezet.

1. Kerstmarkt in Brussel

Natuurlijk heeft de Belgische hoofdstad evenementen georganiseerd rondom de feestdagen. Op de Brusselse kerstmarkt zijn meer dan tweehonderd kramen te vinden, er zijn attracties en er is een overdekte ijsbaan. De enorme verlichte kerstboom op de Grote Markt mag (en kan) je eigenlijk niet missen. Wandel verder over de Grote Markt, rond de Beurs, het Muntplein, het Sint-Katelijneplein en de Vismarkt om alle kerstfestiviteiten te ontdekken. Sla Wonder Woods in het Ter Kamerenbos niet over. Volop kerstsfeer en het XXL-speelgoed zal in de smaak vallen bij de kinderen.

Van 25 november 2022 tot en met 1 januari 2023 in het centrum van Brussel. Meer informatie over de kerstmarkt in Brussel.

2. Kerstmarkt in Antwerpen

We zijn misschien een beetje bevooroordeeld als import-Antwerpenaren: de stad is gewoon heel gezellig in aanloop naar de feestdagen. Er is een reuzenrad, een ijsbaan, een tubingparcours. Warm op in één van de gezellige winterbars. We zouden bijna vergeten dat er geshopt kan worden. De kraampjes van de kerstmarkt slingeren van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. Er zullen extra koopzondagen ingelast worden, dus je hebt genoeg mogelijkheden om je kerstinkopen te doen.

Winter in Antwerpen is van 9 december 2022 tot en met 8 januari 2023. Meer informatie over Winter in Antwerpen.

3. Kerstmarkt in Hasselt

Aan het Kolonel Dusartplein vind je de gezellige kerstmarkt Winterland. De kraampjes zijn zoals je verwacht op een kerstmarkt, je kunt er schaatsen, glühwein drinken en spekfakkels eten. Regelmatig kun je los tijdens evenementen zoals dansavonden, je kunt een overzicht van alle evenementen vinden op de website van Winterland. Nieuw dit jaar is de #WinterWonderExperience waar je Instagramable foto’s en TikToks maakt. Ideaal om een kerstboodschap in elkaar te flansen.

Geniet van Winterland van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023. Meer informatie over Winterland in Hasselt.

4. Kerstmarkt in Leuven

Op de drukste dagen van de kerstmarkt is het schuifelen over de kerstmarkt op het Ladeuzeplein en Herbert Hooverplein. Er is onder andere een ijsbaan en er staan een aantal attracties. Geen echte kerstmarktfan? Er zijn genoeg andere dingen te doen. Een aanrader: het Begijnhof bij kaarslicht, heel sfeervol om doorheen te slenteren. Het stadhuis mag je niet overslaan, de blikvanger van Leuven is ieder jaar prachtig verlicht. Met oudjaar tel je af naar het nieuwe jaar met de Leuven Countdown.

Kom van 7 december 2022 tot en met 7 januari 2023 naar Wintertijd in Leuven. Meer informatie over de kerstevenementen in Leuven.

5. Wintergloed in Brugge

Met het prachtige, karakteristieke centrum is Brugge het hele jaar een aanrader, maar de kerstsfeer maakt het extra bijzonder. Maak een wandeling langs indrukwekkende lichtinstallaties, schaats met uitzicht op het Minnewater, doe kerstinkopen op de kerstmarkt en verwacht vooral heel veel sfeer en decoratie.

De Wintermarkt in Brugge is van 25 november 2022 tot en met 8 januari 2023. Meer informatie over de kerstmarkt in Brugge.

6. Gentse Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten zijn terug en dat betekent gegarandeerd kerstpret voor het hele gezien. Leef je uit op de grootste mobiele rolschaatsbaan van België. Fun! En ook nog eens duurzaam, want de stad bespaart zo jaarlijks bijna 24.000 kWh aan elektriciteit. Puf daarna uit met een lekkere warme chocolademelk of duik de indoor skibar in.

Van 8 tot en met 31 december in Gent. Meer informatie over de Gentse Winterfeesten.

7. Kerstmarkt in Luik

Het Kerstdorp in Luik (Village de Noël) is de grootste en oudste kerstmarkt van België, als we de stad Luik mogen geloven. Het Kerstdorp wordt serieus genomen, er zijn zelfs een burgemeester en een gemeenteraad. De straten van Luik zijn in de laatste maand van het jaar gevuld met de feestelijke kraampjes, eten en gezelligheid.

Het Kerstdorp is te bezoeken van 25 november tot en met 30 december 2022. Meer informatie over de kerstmarkt in Luik.

8. Kerstmarkt in Durbuy

De Ardennen zijn ook in de winter een leuke bestemming voor een weekend weg. Ga in het weekend zeker naar Durbuy, waar de straten in deze periode opgevrolijkt worden door onder andere een kerstmarkt en een schaatsbaan. Naast de kerstactiviteiten worden er andere evenementen georganiseerd, zoals een culinaire wandeling. Check voor je bezoek aan Durbuy de evenementenkalender, zodat je niets mist.

De kerstmarkt in Durbuy is te bezoeken van 25 november 2022 tot en met 8 januari 2023. Meer informatie over de kerstmarkt in Durbuy.

Er zijn meer kerstmarkten in België

Niet alleen de bekende steden in België organiseren kerstmarkten. In andere steden en kleinere dorpen kleinere dorpen is er ook genoeg te doen. Laat het ons weten als je goede aanvulling hebt als het gaat om de leukste kerstmarkten in België.